Rendkívüli testületi ülés Budaörsön

(Budaörs, 2018. július 13. – Budaörsi Infó) Rendkívüli ülést tartott Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2018. július 11-én, ahol négy téma volt napirenden.

 

 

Dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) napirend előtti hozzászólásában a Kisfaludy utca felújításával kapcsolatban érdeklődött Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezetőtől, hogy megoldódtak-e a korábban jelzett problémák, illetve, hogy mikor kezdőik a felújítás. A másik kérdése a Máriavölgy-Budakeszi utca találkozásánál a napokban történt csőtörés miatt keletkezett gödör helyreállítására vonatkozott.

Lőrincz Mihály elmondása szerint a Kisfaludy utca szennyvíz-rekonstrukciójával kapcsolatban valóban probléma merült fel, tudniillik a közbeszerzési eljárást elnyerő cég kapacitáshiánnyal küzd, ezért mégsem kívánta elkezdeni a munkát. Végül megállapodásra jutott a hivatal a vállalkozással, és július 10-én aláírták a szerződést, augusztusban pedig megkezdik a négy utcából álló rekonstrukciós munkát. Ebből az első helyszín a Kisfaludy utca lesz, augusztus első felében.

A csőtörést a Fővárosi Vízművek, mint a budaörsi vízhálózat vagyonkezelője javítja ki, de a polgármesteri hivatal el fog járni annak érdekében, hogy a helyreállítás minél gyorsabban megtörténjen – tette hozzá.

Stift Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) szintén az ügyosztályvezetőtől érdeklődött, hogy a Patkó utca 3-nál a forgalomcsillapító eszközök kihelyezése mikor történik meg.

Lőrincz Mihály ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a nyári szünet miatt csak várhatóan 2 hét múlva érkeznek meg a forgalomcsillapító küszöbök, ezt követően azonban napokon belül megtörténik a beruházás.

Hauser Péterhez (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) lakossági megkeresés érkezett a Mátyás király utcában történt útfelbontás kapcsán. Ezzel összefüggésben azt kérte a Műszaki Ügyosztály vezetőjétől, hogy bár nem önkormányzati beruházásról van szó, figyeljen oda az önkormányzat a megfelelő helyreállításra. Lőrincz Mihály erre ígéretet tett, és jelezte, hogy a közútkezelői engedélyeket eleve úgy adják ki, hogy az eredeti állapotokat kell visszaállítani, amit műszaki ellenőr is vizsgál.

Gáspár Béla (Fidesz-KDNP) kérte, hogy az autópálya mellett a Garibaldi utcában, a benzinkútnál felfestéssel egyértelműsítsék, hogy az egyik sáv az autópályára, a másik a Csata utca irányába használható.

Az ülést Wittinghoff Tamás polgármester szabadsága miatt levezető Biró Gyula alpolgármester bejelentette, hogy Császárné Kollár Tímea (Jobbik) hivatalosan is benyújtotta lemondását képviselői mandátumáról.

 

testulet18_07 (1)

 

Első napirendi pontként elfogadta a képviselő-testület a Budaörsi Helyi Építési Szabályzat módosítását, amely a Puskás Tivadar u. – Liget u. – Edison utca által közrezárt telekre vonatkozik. A döntés egyik pozitív hozadéka, hogy a Zalakerámia Budaörsre hozza központját és itt adózik legalább öt évig.

Döntöttek a BSC 1924 Futball Kft-vel kötött, az Árok utcai sportlétesítményre vonatkozó önkormányzati használati jog, valamint pénzeszköz átadásáról szóló szerződés elszámolási határidejének egy évvel történő meghosszabbításáról.

Hozzájárult a képviselő-testület a Máriavölgy utca 1446/4, 1449/2 és 1450/2 hrsz-ú ingatlanok egy részének cseréjéhez.

Ezt követően zárt ülésen tárgyaltak az önkormányzati tulajdonú, Budaörs, Puttony utca 8860/1 helyrajzi számú ingatlan hasznosításáról.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.