Búcsú – Július 1-jétől nem a BTG végzi a szemétszállítást Budaörsön

(Budaörs, 2018. július 1. – Budaörsi Infó) A BTG Nonprofit Kft. hulladékszállítási divíziója 2018. június 30-án befejezte tevékenységét Budaörsön. A városvezetés mindent megpróbált, hogy az önkormányzati helyi cégnél maradjon a feladat, de a kialakított körülmények folytán rákényszerült, hogy feladja.

 

 

2018. május 30-án ülésezett a képviselő-testület ahol többek között elfogadták a BTG 2017-évi mérlegbeszámolóját, vagyongazdálkodásról szóló beszámolóját és a 2018. évi üzleti tervét.

Kényszerhelyzet miatt vette tudomásul a képviselő-testület, hogy mivel idén még nem kapott egy fillért sem a BTG az államtól a szemétszállításért, és nem tudja azt tovább ingyen vállalni, az év második felétől nem végez Budaörsön hulladékgazdálkodási feladatokat.

Így 2018. július 1-étől egy másik szolgáltató veszi a szemétszállítást Budaörsön.

“A kormányzatnak sikerült pénzügyileg teljesen kilátástalan helyzetbe hoznia azt a helyi céget (BTG Kft.), amelyik 27 éven át, közmegelégedésre végezte a hulladékgazdálkodási feladatokat Budaörsön. Ugyanis lassan egy éve nem utal az elvégzett munkájukért egyetlen fillért sem az állami kukaholding (Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.), sem a regionális szolgáltató, az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás. Ráadásul a törvényi szabályozás azt is lehetetlenné teszi, hogy az önkormányzat előlegezze meg a hiányzó pénzt.” – írta az ügyben kiadott sajtóközleményében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

 

17_09_17_veszelyes_hulladek_btg (19)

 

Május utolsó napjaiban vagyunk, és a Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. (BTG Kft.) ebben az évben még egyetlen fillért sem kapott az elvégzett munkájáért. Felélte utolsó tartalékait a cég, és immár képtelen megelőlegezni a pénzt arra a feladatra, amelyet az állam elvett az önkormányzatoktól – hangzott el a május 30-án tartott képviselő-testületi ülésen.

Wittinghoff Tamás szerint sokakban akár az is felmerülhet, a kormányzat tudatosan teszi tönkre a helyi szolgáltató cégeket, hogy aztán ezt az ágazatot is hozzá közelálló vállalkozóknak játssza át.

 

kuka_karacsonyfa_szemetszallitas

 


A kialakult helyzet miatt 2018. július 1-től a már jelenleg is közszolgáltató státuszú ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. végzi a komplex hulladékszállítási tevékenységet (kommunális-, zöld-, szelektív hulladék, házhoz menő lomtalanítás) Budaörsön, az ígéretek szerint az eddig megszokott formában és rendszerben.


 

Az ÉTH átvett a BTG-től munkavállalókat és gépjárműveket is.

A BTG hulladékszállító divíziója Facebook-oldalán búcsúzott el a budaörsiektől.

 

szemetszallitas3

 

Köszönjük eddigi munkájukat!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.