NKA-pályázat 25 éves alkotó- és előadóművészek számára

Huszonöt napos fesztivállal ünnepli fennállásának 25. évfordulóját szeptember 23. és október 17. között a Nemzeti Kulturális Alap. A 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozaton való részvételre a szervező Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő művészek jelentkezését várja.

 

A jubileumi fesztivál kiemelt eseményeként a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrendszerinti hajóján lesz látható kiállítás. A jármű hasonlóan működik majd, mint a fényvillamos, a tárlat pedig az üzemidő után is látogatható lesz – közölte az MTI-vel szerdán a MANK.

Tájékoztatásuk szerint a kiállításra huszonöt éves képző- és iparművészek jelentkezését várják.
A MANK pályázatot hirdet továbbá a fesztivált lezáró, október 17-ei, a Várkert Bazárban megtartandó gálaesten való részvételre is: a pályázatra a 25. életévüket szintén 2018-ban vagy 2019-ben betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezhetnek.

A kiállításon való megjelenésre szakmai önéletrajzzal, motivációs levéllel és portfólióval lehet jelentkezni. A nyertesek személyéről kurátorok döntenek; ezt követően választják ki az alkotásokat.

A gálaesten való részvételre szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni, de a megvalósítandó produkció leírása nem szükséges. A fellépők személyéről egy erre a célra létrehívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája.

A jelentkezéseket június 30-ig várják a 25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.