Hangversennyel segítik a fogyatékossággal élő tehetségeket

Hangversenyt szervez a fiatal, fogyatékossággal élő tehetségek támogatására a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete június 26-án Budapesten, az Aranytíz Kultúrházban.

 

Az Esélyt a tehetségeknek című jótékonysági hangversenyen Bach, Händel, Clark, Viadana, Lisznyai, Briegel, Schütz, Vivaldi és Veracini művei hangzanak el a Sola Scriptura Teológiai Főiskola énekkara és a VSD kórus előadásában Kassainé Garamvölgyi Rita és Erdész Gábor vezényletével. A koncerten közreműködik Eckhardt Gábor, Tóth Judit, Geiger Estilla, Borbély Miklós, Pásztor Adrienn, Kovács Ildikó, Gecse Júlia és Gungl Ábel – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A belépés díjtalan, az összegyűlt adományokat a helyszínen adják át a fogyatékossággal élő művészeknek.

    “Valljuk, hogy egyetlen tehetség sem veszhet el azért, mert hátrányokkal indul. Fogyatékos művészek hazánkban és világszerte számtalanszor bizonyították már, hogy azonos feltételek mellett ugyanolyan kreativitásra és alkotásra képesek, mint ép társaik. E feltételek megteremtésében szeretnénk most segíteni a koncerttel” – olvasható a közleményben.

Az Aranytíz Kultúrház egy kulturális központ Budapest ötödik kerületében. Nevét székhelyéről, az Arany János utca 10-ről kapta.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.