Kiterjesztik a parkolási övezetet Budaörsön a Városházánál

(Budaörs, 2018. június 20. – Budaörsi Infó) 2018. június 20-án ülésezett a képviselő-testület, ahol többek között arról is döntöttek, hogy kiterjesztik parkolási övezetet Budaörsön a Városházánál. 

 

 

2015. május 1-től korlátozott idejű várakozási övezet került kijelölésre a Budapesti út – Clementis utca körforgalmú csomóponttól a Szabadság út – Petőfi Sándor utca csomópontig.

A 2 órás időbeli korlátozás munkanapokon 8 és 12 óra között került bevezetésre. A várakozás idejét a gépjárművek első szélvédője mögött elhelyezett időmérő tárcsával kell jelezni.

A testületi-ülésen Löfler Dávid, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője elmondta, hogy véleménye szerint a várakozási időt növelni kellene, hogy akár a vendégek egy képviselő-testületi ülésen is részt tudjanak venni.

 

budaors_parkolasi_zona_jmmk_kornyeke2015jul.jpg

 

A szabályozás célja, az, hogy Budaörs város közigazgatási területének várakozási területnek (várakozási övezetnek és várakozó helyeknek) kijelölt részén a lakott területeket, különösen a történelmi városrészeket, a műemléki területeket forgalomszabályozási eszközökkel és időbeli korlátozás alkalmazásával is fokozottan védje a közúti közlekedés, parkolás károsító hatásaitól.

A várakozási övezet határai az 1. sz. főúton keleti és nyugati irányban a Szabadság út – Petőfi utca és a Budapesti út – Clementis utca csomópontoknál, északi és déli irányban a főút melletti épületek falsíkjáig terjed, ezáltal a párhuzamos szerviz utakat, és parkolóhelyeket is magába foglalva.

A városvezetés a parkolási szokások várható megváltozását szem előtt tartva a korlátozott idejű várakozási övezet fokozatos kiterjesztését tűzte ki céljául.

A korlátozott idejű várakozási övezet kijelölésének következményeként, a bevezetés óta eltelt időszak tapasztalatai, és a lakossági visszajelzések alátámasztották a korábbi feltételezést, az érintett belvárosi parkolóhelyeket a P+R-ként használók a közeli utcák korlátozás nélküli várakozóhelyeit kezdték el hasonló, akár egész napos parkolási céllal igénybe venni. Emiatt Budaörs Város Önkormányzata 23/2015. (VI.19.) számú határozatával újabb területeket vont a Rendelet hatálya alá.

Régóta fennálló probléma a Budaörsi Városháza közvetlen környezetében lévő közforgalmú parkolókban a hivatal ügyfélforgalmán túl megjelenő P+R, illetve egyéb, akár egész napos lakossági várakozás is, figyelembe véve a felszíni gépkocsi parkoló korlátozott befogadóképességét.

 

parkolasiovezet1806b

Városháza

 

 

A parkolási problémák megoldásának érdekében Önkormányzatunk tanulmányterv elkészítésével bízta meg a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt-t.  A Tanulmányterv több megoldási javaslatot kínált, viszont a képviselő-testületi döntés szerint a korlátozott idejű várakozási övezet kiterjesztése az egyedüli olyan megoldás, mely a többihez viszonyítva minimális pénzügyi terhet jelentene az Önkormányzat számára.

 

varoshazaparkolas2

 

A képviselő-testületi ülés szerdán döntött arról, hogy korlátozott idejű várakozási övezet területi hatálya alá vonja a Budaörsi Városháza keleti, és északi oldalán lévő felszíni parkolókat 10 igen és két tartózkodással. 

A rendeletmódosítás javasolt hatálybalépési ideje: 2018. július 1.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.