Budaörsi körzeti megbízottak segítettek

A budaörsi körzeti megbízottak gyors és határozott reakciója segített egy férfin, aki egy ürömi üzlet parkolójában lett rosszul szerdán délben.

A Budaörsi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Matisz Péter c.r. törzszászlós és Apáti Szabolcs r. főtörzsőrmester 2018. június 13-án délben egy ürömi üzlet parkolójában látták el szolgálati feladataikat. A parkolóban ekkor megállt egy autó, amelynek sofőrje vásárolni indult, utasa, egy 39 éves férfi a jármű jobb első ülésében, nyitott ajtó mellett várakozott.

Néhány pillanat múlva a rendőrök arra figyeltek fel, hogy az autóban ülő férfi rosszul lett, teste megfeszült, majd fejjel előre kiesett a jármű mellé a földre, ahol levegőért kapkodva, görcsös tüneteket mutatott.

A körzeti megbízottak azonnal a férfi segítségére siettek, lehetőségekhez mérten stabil oldalfekvésbe helyezték, valamint fejének és összeszorított állkapcsának megfelelő helyzetben tartásával próbálták elősegíteni, hogy ismét elegendő levegőt tudjon venni.

A férfi légzése ezután lassan helyreállt, görcsei csillapodtak, a rendőrök pedig igyekeztek figyelmét fent tartani az időközben értesített mentőszolgálat munkatársainak helyszínre érkezéséig, akik a férfit további ellátása céljából kórházba vitték.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.