A libanoni Sancta Maria Choir koncertet adott Budaörsön

(Budaörs, 2018. június 8. – Budaörsi Infó) 2018. június 7-én délután a libanoni Sancta Maria Choir koncertet adott Budaörsön. Az eseményt a Budaörsi Infó élőben közvetítette.

 

 

A budaörsi Szent Benedek Iskola abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a libanoni Sancta Maria Chor rövid koncertet adott számukra a budaörsi római katolikus templomban.

A kórus Budaörsről a június 8-tól 10-éig tartó Máriabesnyői Mladifestre tart. Este még fellépett Gazdagréten is.

 


A Sancta Maria Kórus 2006. február 9-én alakult, a medjugorjei Podbrdo jelenések hegyén. Tagjai libanoniak, de már a kezdetektől fogva mondható sokkal inkább nemzetközinek.

Küldetésük a fiatalok megszólítása és biztatása arra, hogy lelkesedéssel és alázattal szolgálják a Katolikus Egyházat különböző rendezvényeken, spirituális koncerteken és miséken keresztül, országhatárokon (Libanon) belül. Egyre többen csatlakoztak a kórushoz, az ismertségük is túlnyúlt már Libanon határain, egyre több felkérést kapnak külföldön.

A kórus ma már különböző himnuszok és liturgiai előadásokat is tart, számos nyelven, köztük arabul, franciául, angolul, olaszul, spanyolul, horvátul, szírül, stb.


 

Az eseményt élőben közvetítettük, nézzék meg milyen volt a koncert videónkban.

 

 

 

szentbendektemplom (1)

 

szentbendektemplom (8)

 

szentbendektemplom (7)

 

szentbendektemplom (6)

 

szentbendektemplom (5)

 

szentbendektemplom (4)

 

szentbendektemplom (3)

 

szentbendektemplom (2)

 

A Máriabesnyői Mladifest előtt és után a Sancta Maria Choir több helyszínen is szerepel. A kórus a budaörsi rövid koncertje után este 19 órakor a Gazdagréti Szent Angyalok templomban lépett fel.

2018. június 10-én 19 órakor a Belvárosi Nagyboldogasszony templomban (Március 15. tér) koncertezik.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.