25/25/25 -Huszonöt éves alkotók munkáit várja pályázatára az NKA

A 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozattal ünnepli alapításának 25. évfordulóját szeptember 23. és október 17. között a Nemzeti Kulturális Alap (NKA). Az évforduló keretében egy kiállítást és gálaestet is rendeznek, amelyre 25. életévüket idén vagy jövőre betöltő alkotók jelentkezését várják.

 

Az eltelt 25 év alatt az NKA a kulturális élet valamennyi területén kiemelkedő szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról, vagy épp építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről. Kollégiumait és bizottságát a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói képviselik – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 25 napos fesztivál kiemelt eseménye lesz az a kiállítás, amelyre a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő képző- és iparművészek jelentkezését várják szakmai önéletrajzzal, motivációs levéllel és portfólióval június 30-ig.

A szeptember 24-én nyíló kiállítás a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrendszerinti, a Művészetek Palotájánál állomásozó hajóján valósul meg. A tárlat az üzemidő után is látogatható lesz.

Ezen kívül 25. életévüket idén vagy jövőre betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését is várják szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel annak a gálaestnek a műsorába, amely október 17-én, a Várkert Bazárban zárja a le a sorozatot.

A fellépők személyéről egy erre a célra létrehívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája.

Mindkét felhívásra június 30-ig várják a jelentkezéseket a 25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.