U21-es Nemzeti Röplabda Bajnokság – Negyedik lett a Budaörs

(Budaörs, 2018. június 6. – Budaörsi Infó) Az ország negyedik legjobb egyesületeként zárta a Budaörsi DSE az U21-es Nemzeti Röplabda Bajnokság hatos döntőjét. A klub hazai pályán szerepelhetett a péntektől vasárnapig tartott háromnapos tornán.

 

 

A BDSE két csoportmérkőzéséből az elsőn nagy izgalmak közepette maradt alul 3:2-re a végső győzelemre is esélyes Békéscsabai RSE-től. A második párharcát viszont már megnyerte Balogh István együttese, amely a TFSE ellen aratott 3:0-s győzelmet.

Az Illyés Gyula Gimnázium tornacsarnokában, vagyis hazai közegben lépett pályára a Budaörs pénteken, és így tett egy nappal később a középdöntőben is, miután a „B” csoportból másodikként jutott tovább.

Vezsenyi Adriennék az Újpesttel csaptak össze az elődöntőért: a mintegy száz lelkes hazai drukker előtt megvívott mérkőzésen 3:1-re bizonyult jobbnak a Budaörs, bekerülve az ország legjobb négy csapata közé.

Az elődöntőben sajnos a később a bajnokságot is megnyerő Nyíregyháza állta útját Radomszki Boglárkáéknak, 3:0-ra maradtak alul a nyírségiek ellen. A BDSE így is nagy sikert elérve a bronzmérkőzésen léphetett pályára a vasárnapi főprogramban, ahol a Vasas Óbudát nem tudta legyőzni, 3:0 lett a kisdöntő végeredménye a budapestiek javára.

A bajnoki negyedik helyezett Budaörsi DSE – Emericus SE kerete: Bartha Annamária, Farkas Fruzsina Flóra, Farkas Zoé, Hernády Sára, Jakab Eszter, Jankovits Hanna, Juraszik Patrícia, Kilyénfalvi Zsófia Kata, Maurer Katalin, Pisák Flóra, Radomszki Boglárka, Szarka Lilla, Thuránszky Alíz, Thuránszky Nóra, Vezsenyi Adrienn. Edző: Balogh István.

Az U21-es Nemzeti Röplabda Bajnokságot a nőknél a már említett Nyíregyháza nyerte, miután 3:2-re legyőzte a Békéscsabát a fináléban, a férfiaknál pedig a Kaposvár a Szolnok felett aratott 3:1-es sikerrel védett címet a junioroknál.

 

(Budaörsi Infó / bdse.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.