A budaörsi tűzoltók 215 esetben vonultak tűzesethez és műszaki mentéshez 2017-ben

(Budaörs, 2018. május 30. – Budaörsi Infó) 2018. május 30-án ülésezik a képviselő-testület, ahol többek között a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról is döntenek a képviselők.

 

 

Az Egyesület az elmúlt időszakban is az alapszabályában meghatározottak és a különböző vonatkozó jogszabályok szerint végezte munkáját.

 

Vonulások:

A 2017. évben 215 esetben vonult tűzesethez és műszaki mentéshez az Egyesület, ebből 27 volt tűzeset, 44 műszaki mentés, 144 eset volt tűzoltói beavatkozást nem igénylő riasztás.

 

tuzolto

 

Szerek, felszerelések:

A szereik, felszereléseik karbantartása, javítása, bevizsgálása folyamatosan megtörtént az „önálló beavatkozói tűzoltóság” előírásai alapján.

Az l-es szer továbbra is a Steyr 791 gépjárműfecskendő, amely a tűzoltáshoz és műszaki mentésekhez szükséges felszerelésekkel megfelelő szinten ellátott.

A gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjárművük egy Mercedes Sprinter, mely alkalmas kisebb tüzek megfékezésére, valamint műszaki mentéseknél is bevethető.

A Steyr l 8s26 típusú tehergépjármű 8000 liter víz szállítására alkalmas és fel van szerelve egy Fox I-es kismotorfecskendővel.

Az Önkormányzat támogatásából a tűzoltó technikai járművek javítása megtörtént. Ennek keretében a több mint 30 éves eszköz differenciálműve, szivattyúja és csörlője került megjavításra, mely a működést és bevethetőséget alapvetően befolyásolta.

 

 

tuzoltosag

 

Anyagi helyzet:

Az Egyesület anyagi helyzete elsősorban az önkormányzati támogatásnak köszönhetően stabil. A kiegészítő és egyszeri önkormányzati támogatás segítségével oldhatták meg a tűzoltó technikai eszközök javítását.

A civil szervezetek részére kiírt, az egyesület részére elérhető pályázatokra jelentkeznek. Így például a tavalyi évben meghirdetett OKF-MTSZ pályázatán szakfelszereléseket nyertek.

 

További eredményes munkát kívánunk! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.