Változik a Fehérvári úti forgalmi rend az 1-es villamos meghosszabbítása miatt Budapesten

Változások lépnek életbe Budapest XI. kerületében a fehérvári úton az 1-es villamosvonal meghosszabbításának munkálatai miatt, a változás a közösségi közlekedés menetrendjét is érinti.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május végén elkezdődik az Etele út és a Fehérvári út csomópontjának átépítése, amelynek során elbontják a villamos-infrastruktúrát és elkezdik kiépíteni az új vágányokat, felsővezetékeket és közműveket. A munkálatok május 28-ától július 6-áig tartanak.

Jövő hétfőtől a Fehérvári út és a Hengermalom út csomópontban a Fehérvári utat a városközpont felé teljesen lezárják, csak a Hengermalom útra, jobbra kis ívben lehet majd kanyarodni. Aki a városközpont felé haladna, annak ebben az időszakban érdemes a Tétényi utat vagy a Budafoki utat választania. A Fehérvári úton a városhatár felé tartva egy forgalmi sávon lehet áthaladni az Etele úti csomóponton.

Emellett lezárják a Hengermalom utat a Sopron utca kereszteződésénél az Etele út felé tartók elől. Az ellenkező irányból érkezők egy sávon haladhatnak át a Hengermalom útra a Fehérvári úti kereszteződésben.

A megváltozott forgalmi rendhez illeszkedve, illetve a gördülékenyebb haladás érdekében módosul a Szerémi út forgalmi rendje is a Hengermalom utcai csomópontnál: a Hengermalom útról két sávon lehet majd balra kanyarodni a Szerémi út városhatár irányú útpályája felé, tovább a Hengermalom úton pedig a korábbi kettő helyett egy sávon lehet majd haladni a Fehérvári út felé.

A csomópontban kezdődő átépítési munkák miatt a kereszteződésben a dél-budai villamosjáratok nem tudnak áthaladni, ezért május 28-ától várhatóan július 6-áig az érintett 17-es, 41-es és 47-es villamos ugyan a teljes vonalán közlekedik, de az Etele út / Fehérvári út megállóhelyen mindkét irányból érkezőknek egy másik villamosra kell átszállniuk.

Az ideiglenes forgalmi rend kialakítása miatt a hétvégén a 17-es villamos két szakaszon, a Savoya Pakrtól a Kalotaszeg utcáig, illetve a Vörösvári úttól a Móricz Zsigmond körtérig jár. A 41-es és a 47-es villamos a dél-budai végállomásoktól szintén csak a Kalotaszeg utcáig szállít utasokat, a Deák Ferenc tér felé a 49-es villamossal lehet utazni, a Kalotaszeg utca és a Móricz Zsigmond körtér közötti kieső szakaszon pótlóbusz közlekedik. Az 56-os villamos ugyanebben az időszakban módosított útvonalon, Hűvösvölgy és Csóka utca megállóhely között közlekedik, ezért nem érinti a Fehérvári úti megállóhelyeket.

Emellett szombattól július 6-ig a Kelenföld vasútállomás felé tartó 103-as busz a Szerémi és Galvani útra terelve halad.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.