Nyitott szertárkapuk Budaörsön is

(Budaörs, 2018. május 27. – Budaörsi Infó) Gyereknapon, azaz 2018. május 27-én az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

 

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt.

A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor.

Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

 


Budaörsön a Dózsa György utca 10. szám alatt várják az érdeklődőket a helyi önkéntesek.


 

 

felujitas_tuzoltosag_17_08 (2)

 

Ezen a linken az ország összes tűzoltólaktanyája megtalálható, amely részt vesz a programban.

 

 

(Budaörsi Infó/BM OKF)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.