Négy napja szabadon kószál a megszökött páva Budaörsön

(Budaörs, 2018. május 25. – Budaörsi Infó) Kamaraerdei olvasónk telefonon hívta fel a figyelmünket arra, hogy Budaörsön a Kassai utcában valami nincs rendben. Az első megkeresést további négy követte a környékről. Kimentünk a helyszínre, hogy felmérjük a terepet. 

 

 

Aki végigsétál a Kassai utcán az bizonyára minden plusz háttérinformáció nélkül is rájön, hogy mi a probléma. Egy nagytestű páva ül fent az egyik ház kéményén, és erős hangokat ad ki.

Talán keresi a gazdáját, hiszen a lakók elmondása szerint négy nappal ezelőtt a közeli Zombori utca lakójának udvaráról szökött el három páva. Ezek közül a közterület felügyeletnek már sikerült kézre kerítenie egyet, viszont a másodikról nincs információnk, a harmadik pedig a Kassai utcában vert tanyát a háztetőn.

A szomszédok elmondása szerint már minden illetékes szervvel felvették a kapcsolatot, még a budapesti madármentőkkel is, és a budaörsi tűzoltókat is felkeresték. Jelezték a problémát a budapesti állatkertnek, a budaörsi önkormányzatnak, a jegyzőnek és a közterület-felügyeletnek is, azonban a madár még mindig fent ül a kéményen, most már négy napja “kószál” a környéken.

A madár a szépségével egyenesen arányosan ellentétes hangjával hívta fel magára leginkább a lakók figyelmét.

Kisfalvi Péter, a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a páva tulajdonosával, akitől megtudta, hogy már csak ez az egy páva van “szabadlábon”. A tulajdonos próbálta befogni a madarat, de nem járt sikerrel. Kérte a segítségét más hivatalos szerveknek is.

Eddig nem született megoldás még arra, hogy hogyan kerülhetne ismét a földre a madár, azonban a legfrissebb információnk szerint a gyepmester hamarosan intézkedik az ügyben.

 

 

pavaahazteton (6)

 

pavaahazteton (5)

 

pavaahazteton (4)

 

pavaahazteton (3)

 

pavaahazteton (2)

 

pavaahazteton (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.