Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete

 Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete, melynek keretében országszerte 376 településen mintegy nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket – mondta el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 

Bereczki Ibolya, aki egyben a programsorozat megálmodója is, hozzátette: céljuk, hogy megmutassák a közösségekben rejlő erőt, emellett a kezdeményezés fontos aspektusa a közösségek fejlesztése kutatásokkal és képzésekkel.

Kiemelte: csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 80 programmal készülnek a szervezők.
A projekt keretében meghirdetett tíz tematika közül a legnépszerűbb a rendezvénysorozat mottóját is adó “Együtt lenni, együtt tenni jó!”. A témára jelentkezők egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenység megvalósítását vállalták – fűzte hozzá a főigazgató-helyettes.

AZ Európai Unió által támogatott programsorozatot második alkalommal szervezi meg a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).
A programokról bővebben a Közösségek Hete honlapján, a www.kozossegekhete.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.