A Budaörsi Sport Club újra az asztalitenisz Világbajnokságon

(Budaörs, 2018. április 28. – Budaörsi Infó) 2018. Április 29-május 6-a között kerül megrendezésre az asztalitenisz csapat Világbajnokság Svédországban, Halmstad városában.

Az esemény hivatalos honlapján (www.wttc2018halmstad.com) a szervezők több, mint 150 ország asztalteniszezőit regisztrálták, illetve olyan adatokat jelenítenek meg, miszerint a világ országaiból közel 400 médium képviselteti majd magát, illetve 350 millió nézőt becsülnek különböző nézhető fórumokon előzetesen világ szerte.

Évek óta folyamatosan részt vesz budaörsi pingpongozó is ezeken a világversenyeken, ez most sincsen másképp, hiszen Pergel Szandra stabil válogatott tagként nevezve lett az 5 fős magyar női válogatottba.

Üröm az örömünkben, hogy előzetesen másik Budaörsi Sport Club-os játékos is a keretben volt, de sajnos Nagyváradi Mercédesz legrosszabbkor, az utolsó pillanatban bekövetkezett hátsérülése miatt nem tud elutazni a válogatottal.

A magyar női válogatott a legmagasabb osztályba kapott besorolást, az ún. Championship divízióba. Ez az osztály 4 db 6-os csoportban kerül megrendezésre, mi a „B” jelűbe kerültünk, ahol Japán, Ausztria, Ukrajna, USA és Egyiptom lesznek az ellenfeleik.

 

A mérkőzések időbeosztásai a következőek:

Április 29. 10:00 Magyarország – Egyiptom
Április 29. 20:00 Magyarország – Ausztria
Április 30. 13:00 Magyarország – Japán
Május 1. 10:00 Magyarország – Egyesült Államok
Május 1. 19:00 Magyarország – Ukrajna

 
Pergel Szandra felkészülten várja a versenyt:

„…Szerintem most jól egyben van a csapat, a felkészülés utolsó hetében is végig együtt készültünk a versenyre. Nagyon szeretnénk a csoportban 3-ban végezni…” – mondta.

A csoportmérkőzések után következnek a helyek kijátszásai attól függően, hogy ki hol végzett a csoportban. A csoport 1-3. helyezettjei a folytatásban az 1-12. helyért mérkőznek tovább, míg a csoportban 4-6 között végzettek pedig a 13-24. helyért.

 

Szandi nem véletlenül mondta, hogy szeretnének az első 3-ban végezni, hiszen biztosan csupán 16 csapat marad bent az első osztályban a következő Világbajnokságra.

 

Tét tehát van bőven most is, kérjük, hogy aki teheti, kövesse Szandit és a magyar női (természetesen a magyar férfiak is részt vesznek a VB-n) asztalitenisz válogatottat az alábbi elérhetőségeken:

web: www.wttc2018halmstad.com
instagram: wttc2018halmstad
facebook: info@wttc2018halmstad.com
www.moatsz.hu
www.ittf.com

asztalitenisz2

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.