A budaörsi tűzoltók idén is segítették az országos katasztrófavédelmi versenyt

(Budaörs, 2018. április 25. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület állománya negyedik éve segíti az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny döntőjét, idén április 21-én az országos Rendőr- és Tűzoltónapon a Városligetben zajlott a vetélkedés.

 

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szervezésében megrendezett, felmenő rendszerű versenyen szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5.-13. évfolyamos tagjai vehetnek részt 4 fős csapatokban.

Az ifjúsági versenyen résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.

 

katved_verseny01

 

A huszonötödik alkalommal megrendezett vetélkedőn a budaörsiek mellett Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is elláttak állomásvezetői teendőket. Náluk tűzmegelőzési és mentési küldetés várta a fiatalokat.

A budaörsi tűzoltóknál gépjárműfecskendőről sugár szerelési feladatot kell végrehajtaniuk a diákoknak, amit a Szerelési Szabályzat szerint pontoznak az állomásvezetők. A verseny mindig szoros, a gyakorlati tudás mellett, néha másodpercek döntenek a helyezésekről.

 

budaors_ote_allomasvezetok

 

Minden évben két korcsoportban hirdetnek eredményt, tárgyjutalomban a versenyben legeredményesebb csapatok részesülnek. Az országos döntőn a legjobban teljesítő korosztályos csapatot vándorserleg illeti meg. A huszonötödik országos verseny díjait az országos polgári védelmi főfelügyelő és az MPVSZ elnöke adta át.

 

Az idei dobogós helyezettek:

 

Általános iskolás korcsoportban

1. Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata

2. Békés megye csapata

3. Somogy megye csapata

 

Középiskolai korcsoportban

1. Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata

2. Győr-Moson-Sopron megye csapata

3. Békés megye csapata

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.