Április végéig lehet nevezni A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválra

Április végéig nevezhetnek 30 év alatti alkotók a kisfilmjeikkel a Budapesti Művelődési Központ által első alkalommal meghirdetett A Mi Kultúránk – AMIK elnevezésű rövidfilmfesztiválra.

 

A május 14. és 18. között Budapesten megrendezendő fesztiválra olyan munkákat várnak, amelyekben az alkotók a film eszközeivel fogalmazzák meg, mit jelent számukra a kultúra – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jelentkezéseket élőszereplős és animációs rövidfilm kategóriában várják április 30-án éjfélig.

Az alkotásokat elbíráló zsűriben Domonyi Rita dramaturg, író, Lichter Péter filmrendező, Réz András filmesztéta, Merza Gábor filmrendező és Oláh Sándor filmszakos szabadbölcsész foglal helyet.

A versenybe nevezhetők 2008 után készült, minimum 1, maximum 20 perces játékidő hosszúságú filmek, műfaji és technikai megkötés nélkül.

A rövidfilmfesztiválnak a Budapesti Művelődési Központ ad helyet. A rendezvény célja, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan megjelenjen a fesztiválon és az alkotók képet kapjanak egymás látásmódjáról, hangot adjanak saját értékeiknek a filmművészet segítségével.

A programban a vetítések mellett lesz alternatív filmplakát-kiállítás, alkotói találkozó a Kiscsoportos Játékok művészeivel, kerekasztal-beszélgetés a rövidfilmről mint önkifejező műfajról és animációs műhely is.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.