Meghalt Avicii

 

Meghalt 28 éves korában Ománban Avicii világhírű svéd DJ – közölte Diana Baron, a zenész szóvivője.

A Tim Bergling néven született Aviciit Omán fővárosában, Maszkatban találták holtan pénteken délután.

“A hír lesújtotta a családot, ezért mindenkit arra kérünk, tisztelje a magánéletüket ezekben a nehéz órákban” – írta közleményében Baron.

Avicii a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer (a Sunshine, illetve a Levels című számáért) jelölték Grammy-díjra, elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

Pár nappal ezelőtt jelölték a Billboard zenei díjra az Avicii (01) című albumát a legjobb dance/elektronikus zenei lemez kategóriájában.

Legnagyobb slágerei a Wake Me Up!, a The Days és a You MakeMe. A 2013-as Wake Me Up! című számát 1,4 milliárdszor játszották le a YouTube-on:

 

Avicii korábban akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett, melyet részben a túlzott alkoholfogyasztás okozott. Miután 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét, sok fellépését lemondta, hogy meggyógyuljon.

A Sziget fesztiválon 2015-ben hatalmas sikerrel lépett fel. 2016-ban abbahagyta a turnézást, de stúdióban továbbra is készített zenét.

A Billboard magazinnak 2016-ban elmondta: “Igen bolond utazás volt ez. 16 évesen kezdtem zenét készíteni, 18 évesen turnézni. Amikor visszanézek az életemre, alig hiszem, hogy mindezt megcsináltam. Bizonyos értelemben életem legjobb időszaka volt. Megfizettem az árát a rengeteg stresszel és idegességgel, de életem legjobb utazása volt”.

Avicii csupán egy évvel élte túl a “27-esek klubjába” tartozókat, vagyis a 27 évesen tragikus körülmények között elhunyt sztárokat. A 27-esek klubjába tartozik például Kurt Cobain, Amy Winehouse, Janis Joplin, Jimi Hendrix és Jim Morrison. Mivel sok rendkívüli zenész, művész hunyt el éppen 27 évesen, sokan úgy tartják, hogy az őket érő rengeteg stressz, a hosszú turnékkal járó megterhelő életmód és a hírnévvel és gazdasággal gyakran együtt járó függőségek 27 éves korukban viszik el nagy sztárokat.

 

(forrás: portfolio.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.