Szél Bernadett újraszámoltatja a szavazatokat a Budaörsöt is magába foglaló körzetben

(Budaörs, 2018. április 10. – Budaörsi Infó) Újraszámoltatja szavazatait, de felelősséget nem érez a koordináció elmaradásáért, mert az általa javasolt Jobbik-baloldal együttműködés miatt inkább támadták őt a pártok – mondta Szél Bernadett a Hír TV műsorában tegnap.

 

Elmondta még, hogy volt több olyan körzet, ahol visszaléptek, és mégsem győzött az ellenzéki jelölt.

Bejelentette, hogy lesz tisztújítás az LMP-ben, azt viszont nem tudta megmondani, hogy támogatnák-e az Országgyűlés bojkottját.

„Nem demokráciában politizálunk, ez a választójogi rendszer, amelyet felépítettek, hatalmas erőt feltételez az egyik oldalon és egy másikat a másikon. Ezért kellett volna a teljes koordináció, engem azért kiátkoztak, hogy azt mertem mondani, a balos és a jobbos üljön egy asztalhoz” – mondta a képviselő.

Amint ismeretes, Pest megyei 2-es választókörzetben – ahova városunk, Budaörs is tartozik – volt az egyik legszorosabb verseny a képviselői mandátumért, a kormánypárti, végül nyertes Csenger-Zalán Zsolt és a fő kihívója, az LMP társelnöke, Szél Bernadett között ezen a feldolgozási arányon mindössze 786 szavazat volt a különbség.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a Budaörsön található 20 darab szavazókör nem tükrözi a teljes választókörzet végeredményét. A 20 szavazókörből 19-ben Szél Bernadettre szavaztak a legtöbben Budaörsön.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.