Posztolj verset az utcára! – A budaörsi Kortárs segítő csoport legújabb akciója

(Budaörs, 2018. április 9. – Budaörsi Infó) 2018. április 11-én a Költészet Napját Budaörsön is különböző módon ünnepli az emberek. A PostART-on verssel lehet fizetni a kávéért, a Városi Könyvtárban előadást tartanak, a budaörsi Kortárs segítő Csoport pedig verseket fog posztolni az utcán. Megéri megnézni és csatlakozni is! 

 

 

Bakai Gyöngyi vezetésével a budaörsi Kortárs segítő csoport csatlakozott egy országos akcióhoz, aminek az a lényege, hogy a Költészet Napján verseket posztolnak az utcán.

“A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.Április 11 és 18 között vers részleteket fogunk különböző helyszíneken elhelyezni Budaörsön, hirdető táblákra, padokra.

Azt szeretnénk, ha ezen a héten mindenki hozná a kedvenc versét, vagy akár csak részletet belőle és velünk tartana. A cél, hogy ha valaki majd olvassa ezeket a verseket, versrészleteket, versszakokat az utcán, érje őt is valamilyen hatás (lehetőleg persze pozitív). Álljon meg egy percre, és élvezze ezt a lehetőséget.

A zajban, a rohanásban, álljon meg egy percre!

Azért jók az ilyen kezdeményezéseken részt venni, mert alkotunk, gondolkodunk és élményeket gyűjtünk. A közös cél, és a közös munka élményét. A közösség erejének élményét.”

 

 

A Költészet Napjáról:

1964 óta József Attila születésének napján, azaz április 11-én ünnepeljük a költészet napját. „Költő vagyok – mit érdekelne engem a költészet maga?“ – kezdte Ars poetica Németh Andornak c. versét József Attila, aki akkor még nem tudhatta, hogy születésének napja később a költészet napjává, s egyben a magyar irodalom ünnepévé válik majd.

A költészet napját első alkalommal 1964. április 11-én szervezték meg.

Április 11-én minden évben országszerte kulturális programok, irodalmi rendezvények, kiállítások, versenyek, költőtalálkozók, könyvbemutatók várják az érdeklődőket. Például tavaly a költészet napja alkalmából tizenhárom költő (+ József Attilát is hozzávették) írt szonettet József Attila Légy ostoba című versének kezdősorára.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.