Lakossági fórum lesz a Városházán

(Budaörs, 2018. április 3. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 24/2014.(IX.29.) önkormányzati rendelettel elfogadott Budaörs Város Helyi Építési Szabályzatának (BHÉSZ) Budaörs, Puskás Tivadar utca – Liget utca – Edison utca által közrezárt 4153/83 hrsz-ú telekre vonatkozóan történő módosítása ügyében lakossági fórumot tartanak a Városházán. 

 

 

A helyi építési szabályzat módosítás Budaörs – belterületének, „Terrapark” intézményi településrészén a Puskás Tivadar utca, Liget utca és Edison utca által közrezárt – 4153/83 hrsz-ú magántulajdonban lévő telekre vonatkozik.

Befektetői szándék az ingatlanra lakások építése, melyet azonban a jelenleg hatályos 24/2014.(IX.) önkormányzati rendelettel jóváhagyott helyi építési szabályzat nem tesz lehetővé.

Ennek érdekében szükséges a jelenlegi övezeti besorolás változtatása, amely azonban nem jelent környezeti többletterhelést. Befektető vállalja vegyes funkciójú épület építését (lakás-iroda), továbbá az Edison utca kiépítését, erről az önkormányzattal előszerződést kötött.

 

Időpont: 2018. április 10. (kedd) 15 óra

 

Helyszín: Budaörsi Városháza Nagyterme (Budaörs, Szabadság út 134. 2. emelet)

 

A dokumentáció teljes anyaga megtekinthető a város honlapján www.budaors.hu a „Főépítészi Iroda és Építési Szolgáltató Pont” gyorslink „Településrendezési eszközök és településfejlesztési tervezések, véleményeztetések dokumentumai” fül alatt.

A tervet papír alapon is megtekinthetik a hivatal nyitvatartási- és ügyfélfogadási idejében az Ügyfélszolgálaton. Továbbá a tervvel kapcsolatban szakmai egyeztetésre, személyes tájékozódásra is lehetőséget biztosítanak a Hivatal Főépítészi Irodáján, ügyfélfogadási időben.

 

A hirdetményben meghatározott, az észrevételek benyújtására nyitva álló, a lakossági fórumot követő legalább 8 napos határidőig a partnerek javaslatokat, észrevételeket tehetnek, véleményt nyilváníthatnak

a) írásban, postai úton a Polgármesteri Hivatal székhelyének címére történő megküldéssel,

b) elektronikus levélben a hirdetményben meghatározott elektronikus levélcímen történő megküldéssel,
c) a lakossági fórumon szóban.

 

Az elkészült tervezettel kapcsolatban felmerülő írásos javaslataikat és észrevételeiket 2018. április 18-ig van lehetőségük megküldeni az alábbi elérhetőségek egyikére:

e-mail cím: foepitesz@budaors.hu

postacím: 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Főépítészi Iroda

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.