Azonos feltételekkel érhetők el az uniós országokban áprilistól a digitális előfizetések

Az Európai Unió területén mindenütt azonos feltételek mellett válnak hozzáférhetővé az otthon előfizetett online digitális tartalmak április elsejétől – közölte az Európai Bizottság kedden.

 

Marija Gabriel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos tájékoztatása szerint a szabályok minden fizetett szolgáltatásra vonatkoznak, de a rendszerbe az ingyenes tartalmat szolgáltató vállalatok is beléphetnek. A továbbiakban nem kell majd engedélyeket beszerezni olyan unión belüli területekre, ahová az előfizetőik utaznak.

Bárhol is tartózkodjanak az EU területén, az európai polgároknak nem kell nélkülözniük kedvenc filmjeiket, tv-sorozataikat, sportműsoraikat, online játékaikat, vagy e-könyveiket, amelyekre otthon digitális előfizetéssel rendelkeznek – húzta alá Gabriel.

Mint elmondta, a szabályok az új technológiákat igénybe vevők magatartási mintáihoz és szokásaihoz igazodnak. Figyelembe veszi például, hogy 2010 és 2014 között a fogyasztók 113 százalékkal költöttek többet előfizetéses videoszolgáltatásokra, 2014 és 2015 között pedig 56 százalékkal növekedett az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók száma. A becslések szerint legalább 29 millió polgár, vagyis az uniós fogyasztók 5,7 százaléka veheti igénybe az online tartalomszolgáltatások határokon átnyúló hordozhatóságát, ráadásul számuk a jövőben meredeken nőhet és 2020-ra a 72 milliót is elérheti – közölte.

A fiatal európaiak 60 százaléka vélekedik úgy, hogy az online szolgáltatások kiválasztásakor fontos szempont számukra az előfizetéseik hordozhatósága. Ennek megvalósítása megoldást jelent a problémára, segítségével ráadásul számos szolgáltató előfizetői bázisát is növelheti – tette hozzá az uniós biztos.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.