Hétvégi közlekedési prognózis

A 2018. március 24. és 2018. március 25. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

 

 

Szombaton csökken a felhőzet, délután már sok napsütésre számíthatunk. Reggel még lehet gyenge fagy, délután 9-10 fok valószínű.

Vasárnap a párásság megszűnése után ragyogó napsütés, este felhősödés ígérkezik. Csapadék nem lesz. Reggel -1, délután 10 fok várható.

 

A gyorsforgalmi utak

 

M1

2018. március 7-től 2018. március 31-ig a 39+300-41+750 kilométerszelvényben a jobb pályatesten burkolatjavítás miatt haladósáv zárása állandó fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/órás sebességkorlátozás mellett;

2018. március 7-től 2018. március 31-ig a 43+750-47+950 kilométerszelvényben a jobb pályatesten burkolatjavítás miatt haladósáv zárása állandó fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/órás sebességkorlátozás mellett;

2018. március 7-től 2018. március 31-ig az 50+350-51+350 km szelvényben a jobb pályatesten burkolatjavítás miatt haladósáv zárása állandó fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/órás sebességkorlátozás mellett.

A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell!

 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2018. március 24. (szombat) 22 órától március 25. (vasárnap) 22 óráig tart. 2018. március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő, tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik!

 

2018. március 23. és március 29. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul:

A hétvégén a szokásos határforgalommal számolhatunk a határátkelőhelyeken, azonban a jövő héten hétfőtől a közelgő húsvét miatt élénkebb teherforgalom várható elsősorban Letenye, Udvar, Tompa, Nagylak, Gyula, Ártánd és Záhony közúti valamint Röszke, Csanádpalota–Nădlac, autópálya határátkelőhelyen. Jelentős forgalomnövekedéssel kell számolni a személyforgalomban március 29-én, csütörtökön déltől – a négynapos hétvége és a közelgő tavaszi iskolai szünet miatt – elsősorban kilépő irányban.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30 perc is lehet.

 

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein – elsősorban Tompa közúti határátkelőhelyen – a személyforgalomban péntek déltől estig akár 30-60 perces várakozással lehet számolni ki, illetve belépő irányban. Vasárnap a belépő buszok és személyautók számának emelkedésével lehet számolni, ami esetenként 30-60 perces várakozást eredményezhet. A teherforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen a várakozás elérheti a 60-120 percet szombat estig és vasárnap estétől hétfő reggelig, illetve szerda délután. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-90 perces várakozás is kialakulhat.

 

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen pénteken a kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében 30 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Vasárnap a belépő irányban a személyforgalmi sávokon 30 perc, az autóbuszok esetében 30-60 perces várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban a jövő héten. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-120 perces várakozás is kialakulhat.

Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Tiszasziget közúti határátkelőhelyen 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-120 perc várakozási idővel lehet számolni, míg belépő irányban a kamionstopot követően a jövő héten, hétfőn 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban kilépő irányban pénteken esetenként 15-30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban vasárnap délutántól lehet forgalomnövekedéssel számolni, amely miatt a várakozás esetenként 15-30 perc is lehet. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

 

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával a hétvégén. Március 29-én csütörtökön, déltől estig forgalomnövekedéssel számolhatunk a kilépő irányban a személyforgalomban Gyula és Battonya közúti határátkelőhelyen, amely során akár 15-30 perces várakozás is kialakulhat.

 

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen 2018. március 23-án 9 óra 30 perc és 22 óra közötti időszakban ki- és belépő irányban 120 perc várakozással lehet számolni a tehergépjárművek tekintetében. Március 24-én 8 óra és március 24-én 22 óra között a ki-és belépő irányban 120-180 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében ki- és belépő irányban március 25-én, 22 óra és március 26-án 16 óra között 120-180 perc várakozás alakulhat ki.

A személygépjárművek tekintetében Ártánd közúti határátkelőhelyen március 24-én és 25-én 8-20 óra között a belépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén és a jövőhéten szerdán ki- és belépő irányban egyaránt 30-60 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében pénteken és szombaton, illetve jövő héten kedden és szerdán a kilépő irányban 60, a belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 30 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabás közúti határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás közúti határátkelőhely helyett válasszák az állandó nyitva tartású Beregsurány közúti határátkelőhelyet.

Vállaj közúti határátkelőhelyen pénteken kilépő irányban hétvégén mindkét irányban számolhatunk akár 30 perc várakozással. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

Csengersima Közúti határátkelőhelyen pénteken kilépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat a személyforgalomban. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

 

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A légi közlekedést, valamint a járatok indulását és érkezését befolyásoló tényezőkről nem rendelkezünk információval.

 

(Forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.