Kit válasszak? – Tóth Zoltán (DK) visszalépett Szél Bernadett (LMP) javára

(Budaörs, 2018. március 16. – Budaörsi Infó) Segítségül olvasóinknak az eligazodásban azonos kérdés-sort állított össze a Budaörsi Infó szerkesztősége a 2018. április 8-án esedékes országgyűlési választáson a Budaörsöt is magába foglaló Pest megyei 2-es választókörzetben induló képviselő-jelöltek számára. Tóth Zoltán, a DK, MSZP, Párbeszéd és még több párt közös jelöltje nem válaszolt a kérdéseinkre, 2018. március 15-én bejelentette, hogy visszalép Szél Bernadett (LMP) javára az indulástól.

 

 

Pest megye 2. számú választókerületének jelöltjei számára tettünk fel azonos kérdéseket. A cikk alján lévő linkeken elérhetőek Császárné Kollár Tímea (Jobbik), Szél Bernadett (LMP), Betlehem Csaba  (Kétfarkú Kutyapárt) és Szemző Áron (Momentum) képviselőjelöltek válaszai.

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) ezidáig nem élt a lehetőséggel, még nem válaszolt a megkeresésre.

 

Tóth Zoltán (DK) bejelentette a visszalépését. A Facebook-oldalán így ír erről:

„2018. április 8-án az Orbán kormány leváltása csak akkor lehetséges, ha az ellenzék összefog. A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Szolidaritás és a Párbeszéd jelöltjeként sokszor elmondtam, hogy a koalícióból hiányzik az LMP.

Személyes példamutatásként bejelentem, hogy visszalépek Szél Bernadett javára a Pest megyei 2. sz. választókerületben.

A választópolgároktól több mint 900 aláírást gyűjtöttem össze a jelöltséghez. Választópolgárok ezreivel találkoztam a kampányban.

Köszönöm az eddigi támogatásukat és felhívom a támogatóimat arra, hogy Szél Bernadettre szavazzanak április 8-án, mint egyéni választókerületi jelöltre. A kampány hátralevő időszakában Szél Bernadett mellet kampányolok a győzelem érdekében.

Köszönöm a barátaimnak, akik a kampányban lelkileg, szellemileg és kemény munkával is támogatták a jelöltségemet.

Az egyéni érdekemet alárendelem az ország javára, mint ahogy azt köztisztviselőként is tettem egész életemben. A döntésemet a DK elnökével egyetértésben hoztam meg.

Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy ez a döntés március 15-én, a magyar nép sikeres és vértelen forradalmának az ünnepnapján született meg, szimbolizálva a kormány békés eszközökkel való leváltásának a lehetőségét. Jöjjön el mindenki szavazni április 8-án!”

 

 


A 2018. április 8-ai országgyűlési választás történelmi jelentőségű. 2018. április 9-én bármi is lesz a közel 100%-osan feldolgozott végeredmény, annak következményeit minden egyes Magyarországon élő állampolgár a saját bőrén fogja érezni, és nem csupán a következő választásokig. 

Becsüljük meg a választási jogunkat azzal, hogy április 8-án élünk vele!


 

A sorozatban még olvasható:

Kit válasszak? – Szemző Áron: Én a városvezetéssel összhangban, céltudatosan igyekszem majd a város érdekeit előremozdítani

Kit válasszak? – Császárné Kollár Tímea: Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

Kit válasszak? – Betlehem Csaba: A Láthatatlan Ember nem szeretne beleállni a “hivatásos” politikusok sorába

Kit válasszak? – Szél Bernadett: Csenger-Zalán Zsolt konkrétan semmit nem tett az itt élő emberekért

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.