Ecsetpárbaj Budaörsön

(Budaörs, 2018. március 14. – Budaörsi Infó) Gulyás Boglárka képzőművész és Somogyi Ferenc szobrász közös kiállításmegnyitóján vehettek részt az érdeklődők 2018. március 13-án a PostART-on. 

 

 

A kiállítást Haász Mónika művészeti menedzser nyitotta meg.

 

postartakciofesteszet (3)

 

Közreműködött a SoFeat duo (Karikás Zsófi – ének és Kiss Péter – gitár), valamint a budaörsi Ritmikon csapata.

 

postartakciofesteszet (6)

 

Somogyi Ferenc szobrász:

Néhány évvel ezelőtt, egy kiállítás megnyitóm alkalmával egy fiatal hölgy odalépett hozzám és azt mondta: „Nem is tudtam, hogy ilyen szobrok is vannak. Számomra eddig a Szobor, az vaskos és nehéz, hideg és élettelen tárgy volt. Itt meg mit látok? Csupa könnyed, légies formát, teli színnel, humorral, finom erotikával és élettel. Köszönöm ezt a csodálatos élményt!”

 

postartakciofesteszet (5)

 

Mondhatom, nekem is emlékezetes volt ez a kijelentés, mert tökéletesen megfogalmazta azt, amit én a szobrászat eszközeivel próbálok, szavak nélkül, már évek óta kibontani.

Mint sejthető, már egész kis lurkóként rengeteget rajzoltam, fúrtam faragtam, s minden elképzelhető anyagból: krétából, drótból, téglából, szappanból, próbáltam kis figurákat készíteni. Kopácsoltam téglába egy „Talpramagyar” Petőfit, papírból kasíroztam lovacskát, és kőből is egész érdekes dolgokat sikerült kifaragnom.

 

postartakciofesteszet (4)

 

Gulyás Boglárka grafikus, textil- és festőművész grafikái, festményei, szobrai és textilmunkái mind egyazon célt szolgálnak: valami kedvességet akar elindítani velük az emberekben.

Mindezt azért, hogy reményt lássanak és megtalálják a lezárt ajtók helyett a nyíló ablakokat, melyeknek – bár töröttek, koszosak is – mégis van keretük, amelyek egyben tartják őket.

Az ablakokon át új távlatba léphet bárki, aki merészeli ezeket az ablakokat kinyitni…

 

 

postartakciofesteszet (1)

 

postartakciofesteszet (2)

 

 

akciofesteszet

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.