Berzsenyi Bellaagh Ádám lesz a Budaörsi Latinovits Színház új igazgatója

(Budaörs, 2018. március 14. – Budaörsi Infó) 2018. március 14-én rendkívüli testületi-ülést tartottak Budaörsön, ahol többek között arról is döntöttek, hogy ki legyen a Budaörsi Latinovits Színház intézményvezetője. 

 

 

Az intézményvezetői posztra négy pályázat érkezett be.

 

Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András, Herczeg Tamás - Fotó: szinhaz.org

Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András, Herczeg Tamás – Fotó: szinhaz.org

 

Indult a jelenlegi igazgató, Frigyesi András, akit korábban annak ellenére választottak vezetővé, hogy a szakmai bizottság nem tartotta alkalmasnak a pályázatát. (A Fidesz-KDNP többségű képviselőtestület anno egyedül őt támogatta, noha nem rendelkezett szakirányú felsőfokú végzettséggel. A fideszes alpolgármester, Török István kérésére azonban a kulturális államtitkárként utolsó hivatali napját töltő L. Simon László végül felmentést adott, így nem kellett megfelelnie ennek a kritériumnak.)

Ismét indul Szalai Kriszta színész-rendező-író, akit 2013-ban a legnagyobb esélyesként tartottak számon és akit akkor a kulturális illetve a szakmai bizottság is javasolt az igazgatói posztra.

Pályázik a teátrum művészeti vezetője és rendezője, Berzsenyi Bellaagh Ádám.

Az Új Színházi pályázat után újabb közös pályaművel jelentkezett Herczeg Tamás színész-rendező és Szántó Péter, a Latinovits Színház egykori színpadmestere.

 

testulet0314_2

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Budaörsi Latinovits Színház intézményvezetői feladatainak ellátására az elkövetkező 5 évre Berzsenyi Bellaagh Ádámot választotta.

 

 

A NYERTES PÁLYÁZAT IDEKATTINTVA OLVASHATÓ

 

 

testulet0314_3

 

Az újonnan megválasztott igazgató a testületi ülésen elmondta, hogy ez a színház ki fogja vívni magának azt a helyet amit megérdemel, de még meg kell látniuk és találniuk az út hátralévő részét.

Frigyesi András, korábbi igazgató arról beszélt, hogy örül, hogy a színházunk felkerült az ország színházainak a térképére.

 

testulet0314_4

 

Berzsenyi Bellaagh Ádámmal és Frigyesi Andrással készült hosszabb interjúnkat és a testületi-ülés teljes jegyzőkönyvét hamarosan olvashatják internetes hírportálunkon.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.