A Budaörsi NŐ 2018 – Vágóné Némethy Adrien: Azt gondolom, hogy ha valami elég értékes ahhoz, hogy a célom legyen azért érdemes dolgozni!

(Budaörs, 2018. március 14. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg negyedjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban -, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2018. március 30-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 budaörsi NŐT.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját  2018. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A képek mellett 1-1 kézzel készített tükröt találnak, amit árverésre bocsátottak a szervezők. A licitekből befolyt összeggel pedig – a megszokottakhoz híven – egy budaörsi egyesületet/alapítványt támogatnak.

 

4kavicsos_budaorsino

 

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban.

Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

 

abudaorsinok2018

 

 

Vágóné Némethy Adrien

 

A Mindszenty Iskola pedagógusa 1998 óta. Alapító tagja a budaörsi Szent József Sportegyesületnek.

Fontos számára, hogy jó ember, jó keresztény, és jó tanár lehessen.

Budaörs Város Önkormányzata 2014-ben Szakály Mátyás emlékéremmel ismerte el munkáját.

Figyelmessége, a rászorulók iránti érzékenysége közismert és példa értékű.

 

 

Vágóné Némethy Adrien: Azt gondolom, hogy ha valami elég értékes ahhoz, hogy a célom legyen azért érdemes dolgozni! A pedagógus szakma pedig ilyen! Az iskolában különleges egyedi és megismételhetetlen gyerekek vannak, akikben mind ott lapul valami érdekes kincs. Mi tanárok csak eszközök vagyunk a Mennyei Atya kezében. Boldog vagyok, hogy itt élhetek, azt csinálhatom, amit szeretek és nem utolsó sorban köszönöm mindazoknak, akik méltónak találtak arra, hogy én is itt lehetek a budaörsi nők között.

 

 

abudaorsino2018 (1)

 

Adrien 1964 augusztus 14-én született Miskolcon. Édesanyja, Kaló Mária 101 alkalommal a magyar kosárlabda válogatott oszlopos tagja, édesapja pedig tornász volt. 1985-ben férjhez ment és elkezdett edzősködni az Építők Sportegyesület atlétika utánpótlás szakosztályában.

A Magyar Testnevelési Főiskolára járt, majd 1987-ben testnevelő tanári diplomát szerzett. Részt vett a Dr. Szécsényi József diszkoszvető olimpikonunk mentorálásával és vezetésével több tudományos diákköri konferencián. 1986-ban nyert is, és mehetett a nemzetközi konferenciára németül előadni Prágába.

Az egyetem végeztével megszerezte az atlétika szakedzői diplomát is és folytattam az edzői tevékenységet és az utánpótlás nevelést. 1989-ben megszületett első gyermeke Vágó Levente Béla, 1991-ben Vágó Evelin Melinda, majd 1993-ban Vágó Péter Etele. Alapító tagja a 1999-ben létrejött budaörsi Szent József Sportegyesületnek, ahol több mint 14 évig tartott hetente több alkalommal budaörsi lányoknak anyukáknak aerobik órákat. A célja az volt, hogy azok számára is elérhető legyen a sport, akik nem nagyon tudnak messzire utazni a sportolásért.

A Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nemzetiségi Német Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa 1998 óta. Napközis nevelőként, testnevelő tanárként és osztályfőnökként is rátermetten végzi feladatait. Folyamatosan továbbképzi magát. Munkaközösség vezetőként a rábízottakra figyelmet fordít, a pénteki klubnapköziket évek óta mindig megújulva, változatosan szervezi meg. Foglalkozásaira, tanóráira gondosan készül elő. Óráit a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve tartja, fizikai képességeiket látva differenciál, s ügyel fejlődésükre. Értékelésében nagyon jól érvényesül a tapintat, folyamatos dicséretével motiválja tanulóit. Az iskolában minden gyermeket személy szerint ismer, még akkor is, ha nem tanítja. Sportversenyre viszi a gyerekeket: számon tartja a városi, a diákolimpiai, egyházmegyei versenyeket, gyerekeket készít föl ezekre.

Aktív résztvevője a városi sportéletnek, tömeg-és versenysportnak egyaránt. Szabadidő-foglalkozások szervezésében is kiemelkedő a munkája. Amióta az iskola pedagógusa, a farsangi bálokat az alsó és a felső tagozatban ő szervezi. Dráma és sporttábor, a német-táborok állandó résztvevője, és a táborban megvalósuló szabadidős tevékenységek szervezője. Kollégái megbecsülik segítőkészsége, önzetlensége, kedvessége miatt is. Fontos és útmutató számára, hogy elsősorban jó ember, jó keresztény és jó tanár lehessen. 2014-ben a Budaörs Város Önkormányzatától Szakály Mátyás pedagógus emlékérmet, majd Székesfehérváron Spányi Antal megyés püspökatyától tanácsosi kinevezést vehetett át.

 

 

abudaorsino2018 (10)

 

Vágóné Némethy Adrient a szervezők elmondása szerint azért mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert figyelmessége, embersége, érzékenysége a rászorulók iránt közismert. Lelkesedése, elszántsága, kitartása példaértékű.

 

 

A sorozat korábbi írásai idekattintva olvashatók:

 A Budaörsi NŐ 2018 – Nyikes Fatime: Az elsődleges az EMBER

A Budaörsi NŐ 2018 – Glósz Zsuzsa: A kulcsszó a befogadó család

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.