Szél Bernadett Budaörsön

(Budaörs, 2018. március 4. – Budaörsi Infó) Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és a körzet parlamenti képviselő-jelöltje 2018. március 3-án a budaörsi sajtótájékoztatóján a 137 éves Magyar Távirati Irodáról elmondta: az MTI a múltjára büszke lehet, a jelenére kevésbé: az elmúlt nyolc évben a Fidesz propaganda gépezete az MTI-t is bedarálta. A kormány- és korszakváltást követően az LMP leállítja az állami propagandát, ötödére csökkenti az MTVA költségvetését és erősíti a helyi közösségi média funkcióit. 

 

 

Az LMP miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy tájékoztatás helyett az MTI a Fidesz érdekeinek megfelelően manipulál, és ezzel megtéveszti a magyar embereket, sérti a hiteles és kiegyensúlyozott tájékozódáshoz fűződő jogaikat.

Az LMP álláspontja szerint az MTI rendszeresen tagadja meg az ellenzéki pártok közleményeinek kiadását, amikor olyan témát feszegetünk, amely Orbán Viktornak, Kósa Lajosnak, Lázár Jánosnak vagy más kormánypárti képviselőnek kínos.

 

szel_bernadett_budaorson18_03_03 (5)

 

Szél Bernadett elmondta: a valóság mindig erősebb, mint propaganda, ugyanis a valóság elől nem lehet elmenekülni. Kiemelte továbbá, hogy ma Magyarországon nincs közszolgálati tájékoztatás. Ha nincs mértékadó, független közmédia és MTI, akkor a kormány sokkal könnyebben tudja álhírekkel manipulálni az országot és hiteltelenné tenni a független média híreit.

Szél Bernadett szerint a demokratikus verseny alapja, hogy a pártok el tudják mondani a választóknak, mit tennének, ám jelenleg nem hogy nem közvetítik ezt tisztességesen, hanem minden sajtótájékoztatót manipulálnak.  A propaganda, a hírek cenzúrázása, a manipuláció: ezek rég nem a demokrácia eszköztárából valók.

A párt miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány- és korszakváltást követően az LMP valóban független közszolgálati médiát fog fenntartani, tényleges pártfüggetlenséggel. Az állami médiacégek számát és költségvetését csökkenteni fogjuk, az MTVA mostani költségvetését pedig az ötödére csökkentjük. Emellett pedig erősíteni fogjuk a helyi, közösségi közszolgálati média funkcióit.

 

 

szel_bernadett_budaorson18_03_03 (4)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.