Wittinghoff Tamás: Szavazzanak Karácsony Gergelyre!

(Budaörs, 2018. március 1. – Budaörsi Infó) 2018. február 28-án délután Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd választási pártszövetség miniszterelnök-jelöltje Budaörsön kampányolt. A buszvégállomáson elegyedett szóba a helyiekkel. Elkísérte Wittinghoff Tamás polgármester is, aki az egyik politikai tanácsadója a választási kampányban.

 

 

Karácsony Gergely a Budaörsi Infónak Budaörs vonatkozásában elmondta, hogy ez kormány láthatóan bünteti a sikeres településeket és a sikeres városvezetőket.

“Budaörs felkerült a FIDESZ kormány céltáblájára, büntetőadókkal sújtja ezt a várost, amely tulajdonképpen – a saját jól kialakított városfejlesztési stratégiájának megfelelően – nagyon erős, saját forrásokkal rendelkezik, de ezt elsősorban a budaörsi polgárok és a budaörsi városvezetés érdeme.

Ez önmagában is egy nagyon fontos érv ahhoz, hogy az országban változás legyen.

Az ország tele van jól működő önkormányzatokkal, és egy rosszul működő kormánnyal, amelyik tönkretette a magyar egészségügyet, a magyar oktatást, és elvette az önkormányzatoktól azt a lehetőséget is, hogy amit elrontanak, azt az önkormányzatok kijavítsák.”

 

18_02_28_karacsony (5)

 

18_02_28_karacsony (4)

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere együtt érkezett a helyszínre Karácsony Gergellyel.

A Budaörsi Infónak adott interjújában a polgármester kifejtette: a legfontosabb az, hogy amit ma látunk a politikában – túl azon, hogy a hatalom hihetetlenül korrupt és százmilliárdok tűnnek el a közpénzekből -,  olyan módon centralizálnak mindent és fojtják meg az önrendelkezés – legyen szó egyénről és közösségekről, azaz önkormányzatokról vagy intézményrendszerekről, oktatási intézmények önrendelkezéséről -, hogy az megfojtja azt a lehetőséget, amitől tudnának fejlődni, amitől kreatív tudást tudnának például a gyerekeknek nyújtani az iskolákban.

 

18_02_28_karacsony (7)

 

 

18_02_28_karacsony (1)

 

“Karácsony Gergely jelenleg polgármester Zuglóban, és Budaörs egy olyan település, amelyik elszenvedi azt, hogy hiába teljesít jól, igyekszik a kormányzat megfojtani. De nem csak Budaörsöt, az összes önkormányzat gyakorlatilag lázadozik ez ellen.

Karácsony Gergely mivel egy önkormányzati ember és alapvetően hisz a demokráciában, a jogállamban, egészen biztos, hogy azt fogja képviselni, hogy kapják vissza az önrendelkezéshez való jogot, amiről a rendszerváltáskor álmodtunk, és aminek az összes értékét, eredményét az elmúlt 8 évben tönkretették és felszámolták.

 

18_02_28_karacsony (8)

 

Szavazzanak Karácsony Gergelyre mert az, hogy jogállamról beszélünk, önkormányzatiságról beszélünk, ezek ugyan lehet hogy elvont fogalmak, de a mindennapi életben a hiányuk következményeit tapasztaljuk.

Ahol szabadon rendelkeznek az egyének és a közösségek a saját dolgaikról, ott szépen lassan  minden fejlődni fog, s egyre jobbá válik, ahol mindent központosítanak, mindent egy pártközpontban határoznak meg, ott minden lepusztul.”

 

18_02_28_karacsony (3)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.