Négyen pályáznak a Budaörsi Latinovits Színház igazgatói posztjára

(Budaörs, 2018. február 21. – Budaörsi Infó) A Színház.org információi szerint a 2018. február 5-ei határidőre összesen négyen jelentkeztek a Budaörsi Latinovits Színház igazgatói állására kiírt pályázatra.

 

 

Budaörs Város Önkormányzata 2017 decemberében hirdetett pályázatot a Budaörsi Latinovits Színház igazgatói álláshelyének betöltésére. A vezetői megbízás 5 év határozott időtartamra szól: 2018. július 1-től 2023. június 30-ig.

Az intézmény művészeti irányítását vállaló igazgatótól azt várják, hogy a 20 éve működő Budaörsi Latinovits Színház eddig kialakított művészeti irányvonalának megfelelő szakmai-művészeti koncepciót fogalmazzon meg, és alakítsa ki ehhez kapcsolódóan a gazdasági elképzeléseket és az intézmény működtetésére vonatkozó terveket.

A pályázatban ki kellett fejteni a fenntartó megállapodás alapján, a produkciós színház részletes programját, különös tekintettel a közreműködő művészek körének kialakítására, a repertoár kidolgozására, a színház belső műhelymunkájának megalapozására, valamint a külső kapcsolattartásra. Szükséges volt a szakmai-művészeti koncepció pénzügyi mutatókkal történő részletes alátámasztása is.

A koncepcióban elvárás volt kitérni a Városi Ifjúsági Klub működtetésére, az azzal kapcsolatos elképzelésekre és a Jókai Mór Művelődési Központtal való együttműködésre.

A kiírás szerint szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal vagy legalább 3 éves előadó-művészeti szervezetben szerzett vezetői gyakorlattal kell rendelkezniük az indulóknak.

Összesen négyen pályáztak: Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András és Herczeg Tamás.

 

Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András, Herczeg Tamás - Fotó: szinhaz.org

Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András, Herczeg Tamás – Fotómontázs: szinhaz.org

 

Indult a jelenlegi igazgató, Frigyesi András, akit korábban annak ellenére választottak vezetővé, hogy a szakmai bizottság nem tartotta alkalmasnak a pályázatát. (A Fidesz-KDNP többségű képviselőtestület anno egyedül őt támogatta, noha nem rendelkezett szakirányú felsőfokú végzettséggel. A fideszes alpolgármester, Török István kérésére azonban a kulturális államtitkárként utolsó hivatali napját töltő L. Simon László végül felmentést adott, így nem kellett megfelelnie ennek a kritériumnak.)

Ismét indul Szalai Kriszta színész-rendező-író, akit 2013-ban a legnagyobb esélyesként tartottak számon és akit akkor a kulturális illetve a szakmai bizottság is javasolt az igazgatói posztra.

Pályázik a teátrum művészeti vezetője és rendezője, Berzsenyi Bellaagh Ádám.

Az Új Színházi pályázat után újabb közös pályaművel jelentkezett Herczeg Tamás színész-rendező és Szántó Péter, a Latinovits Színház egykori színpadmestere.

 

A pályázat elbírálásának végső határideje 2018. február 28.

 

(Budaörsi Infó / forrás: szinhaz.org)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.