Ismét terítéken a Bauhaus-beruházás ügye – Molinókkal demonstráltak az ülésen

(Budaörs, 2018. február 21. – Budaörsi Infó) 2018. március 21-én ülésezett a képviselő-testület Budaörsön, ahol a 2018-évi költségvetés elfogadása mellett – többek között – egy magántulajdonban lévő ingatlan átsorolásáról is tárgyaltak. Mindez azért volt fontos budaörsiek egy csoportja számára, mert ezt a területet is érintené a tervezett Bauhaus-beruházás, amiről már többször olvashattak hírportálunkon és nyomtatott újságunkban is. Tiltakozók molinók felemelésével demonstráltak az ülés alatt.

 

 

Az előterjesztést Császárné Kollár Tímea (Jobbik) nyújtotta be, a testületi-ülésen a fent említett terület szomszédságában élők egy része is részt vett.

Az említett terület (Budaörs, 4184 helyrajzi számú ingatlan) beépítésre nem szánt közúti közlekedési terület területfelhasználási kategóriába tartozik jelenleg.

A Budaörs Város Helyi Építési Szabályzat szerint KÖu országos főutak és helyi gyűjtőutak övezetbe tartozik és közterület céljára kijelölt terület.

Az előterjesztő és a megjelent lakók azt szerették volna, hogy a képviselő-testület a fent említett ingatlant a településrendezési eszközökben védelmi erdőterület területfelhasználásba, illetve övezetbe sorolja.

Az előterjesztést 5 igen és 10 nem szavazattal nem fogadták el a képviselők, így az átsorolásra egyenlőre nem kerül sor.

 

testulet18_02_21_bauhaus

 

A Lakhelyünk nyugalmáért civil szerveződés elnevezésű csoport molinókkal demonstrált a beruházás ellen az ülés alatt. Áthúzott Bauhaus embléma és „Nem kérjük!” felirat; „Tőlünk veszitek el a levegőt!” és „Élhető vagy túlzsúfolt Budaörs?” állt a magasba emelt molinókon.

A testületi-ülésen parázsvita alakult ki a helyi Fidesz, a Jobbik és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselői között.

Császárné Kollár Tímea (Jobbik) elmondta, hogy az Önkormányzat által végzett légszennyezettségi vizsgálatot nem tartja relevánsnak.

Mindezek mellett kiemelte, hogy azoknak a lakosoknak, akik felkeresték nem azzal van problémájuk, hogy áruház épülne Budaörsön, csupán a méretével. Kifejtette, hogy a lakosok minden képviselőt megkerestek ezzel a problémával, viszont mások nem foglalkoztak ezzel az üggyel, ezért tette ezt az előterjesztést ő.

Wittinghoff Tamás polgármester (BFE) elmondta, hogy a szakértői vélemény megítélése a szakértők feladata. Mint ahogy a korábbiakban is most is azt hangoztatta, hogy amikor az Auchan épült, akkor is voltak lakossági aggodalmak, viszont a gyakorlat megmutatta, hogy a lakosok előnyére vált az áruház, és hangszigetelési szempontból is jót tett.

Kifejtette, hogy a döntés az Erdészeti Intézet kezében van, hogy mi lesz a területtel.

Löfler Dávid (Fidesz) hozzátette, hogy a legutóbbi lakossági tájékoztatón a beruházó elmondta, hogy az önkormányzat döntésén múlik, hogy lesz-e új áruház avagy sem. Továbbá kifejtette azt is, hogy véleménye szerint a lakosok nincsenek megfelelően tájékoztatva.

 

testulet18_02_21_bauhaus2

 

Majd szóba kerültek az útdíj bevezetésének környezet károsító hatásai is, amely témához Gáspár Béla (Fidesz) hozzátette, hogy az útdíj bevezetése csökkentette Budaörsön a forgalmat (!).

Végül 10 nem 5 igen szavazattal a képviselők elutasították a javaslatot.

A megjelent lakók elégedetlenül távoztak. Bizonyára hamarosan ismét terítékre kerül ez az ügy.

Bízunk benne, hogy mihamarabb olyan megoldás is születik erre a problémára, ami a lakosság és a beruházó számára is megfelelő lehet.

 

testulet18_02_21_bauhaus3

 

A témával kapcsolatos korábbi cikkeink:

Bauhaus áruház épülhet Budaörsön – Fantomterv került nyilvánosságra

Közvilágítás, csatornázás, új áruház, lerágott csont – Közmeghallgatás volt Budaörsön

Molinót lógattak be kiállításmegnyitó közben a Városházán.

„Lakhelyünk nyugalmáért civil szerveződés” – A budaörsi Bauhaus beruházásról

Nyílt levél Becz Györgynek – Hétfőn tárgyalja a szakbizottság a Bauhaus beruházás ügyét

Tiltakozók és érdeklődők a Bauhaus családi napi információs pontjánál Budaörsön

A TFVB elfogadta a Bauhaus beruházás tanulmánytervéről szóló tájékoztatást

Ülésezett a képviselő-testület – Két lakossági fórumot is terveznek a Bauhaus építkezéssel kapcsolatban

A budaörsi Önkormányzat reagált az országos lapokban megjelentekre Bauhaus-ügyben

A beruházó szemszögéből – Bauhaus áruház nyílhat Budaörsön

Bauhaus, hajléktalan kérdés, növekvő forgalom – Közmeghallgatás volt Budaörsön

Tájékoztatót tartanak az új Bauhaus beruházással kapcsolatban a lakosságnak

Bauhaus-beruházás – Reagált az Immochan a sajtóban megjelent zsebszerződéses vádakra

Tájékoztatót tartanak az új Bauhaus beruházással kapcsolatban a lakosságnak

 

(Budaörs Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.