Mi lesz a kamaraerdei buszmegállóval?

(Budaörs, 2018. február 15. – Budaörsi Infó) A kamaraerdei buszmegálló ügyéről már többször beszéltünk, ezúttal téma lett az országos médiában is. A megálló nagyon nehezen megközelíthető és balesetveszélyes. Az útdíj bevezetése óta megnőtt a településen a forgalom, így az S-kanyar közepén található megállóba kész életveszély az átjutás. A témával kapcsolatban Kamaraerdő önkormányzati képviselőjét, Kisfalvi Pétert kérdeztük. 

 

 

Kisfalvi Péter Kamaraerdő önkormányzati képviselője (BFE) a Budaörsi Infónak elmondta, hogy sokáig ő is azt hitte, hogy nincs jó megoldás a problémára, de a decemberi lakossági fórumon kaptak egy jó ötletet.

 

kamaraerdobuszmegallo

 

“Az ötlet pedig az volt, hogy a fennsík felől érkező buszok ne a Kamaraerdei úton lévő buszmegállóban álljanak meg, hanem forduljanak be a körforgalomba és ott legyen a megállója.

A városépítési ügyosztály hozzá is látott a megvalósításhoz. Megbeszélte a XI. kerülettel a dolgot, és rábeszélte a BKK-t is a megálló áthelyezésére. A buszfordulót kicsit át kell építeni, ehhez a tervek el is készültek, pénz is van rá.

Viszont várni kell még vele, mert a kivitelezéshez a XI. kerületnek módosítania kell az építési szabályzatot. Ezt el is kezdték, de mire végigfut az ügy az két-három hónap. Addig még sajnos várni kell. Sajnálom, hogy közben történt egy baleset.

Van egy ide tartozó másik szál is. Tavalyelőtt hozzáfogtak a városépítésen, hogy a Kamaraerdei úton, (ha lefelé megyünk), akkor a bal oldalon is épüljön járda. A tavalyi évben leegyeztették a XI. kerülettel, és a tervek is elkészültek. 

A kivitelezésre azonban az ismert pénzügyi problémák miatt (állami elvonás az ún. szolidaritási hozzájárulás alapján – a szerk.) nem került sor. Remélem az idén megtudjuk építeni. Ez azért lesz jó, mert így a Kamaraerdei úton az idősek otthonánál tökéletes biztonsággal lehet átkelni a lámpánál, mindazoknak akik az erdőbe, vagy a villamos végállomáshoz indulnak.”

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.