Biztonságos otthon télen is

(Budaörs, 2018. február 10. – Budaörsi Infó) A téli időszakban sem változnak az otthonaink, lakásaink védelmére vonatkozó szabályok.

 

A téli időszakban is rendkívül fontos az otthon, a lakás, ház biztonsága, védelme, annak érdekében, hogy egy esetleges betörés ne árnyékolja be az életét.

 

Ingatlana biztonságáért Ön tehet a legtöbbet!

A téli szünetben, az iskolások sí szünete miatt nagyon sok család kel útra, a lakások sok esetben teljesen őrizetlenül maradnak.

Mielőtt azonban elindulunk, álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy vajon mindent megtettünk-e annak érdekében, hogy hazatérve otthonunk sértetlenül fogadjon minket.

– A téli pihenést is nagy izgalommal várjuk, azonban soha ne kürtöljük világgá, hogy elutazunk, ne meséljük el a fodrásznál, körmösnél, masszőrnél.

– Ne posztoljuk a közösségi oldalakon, az utazás tényéről árulkodhatnak a valós időben feltett fotók, ezért kerüljük a téli pihenésen készült képek azonnali megosztását is.

– Ajánlott azt a látszatot kelteni, hogy a lakás, az otthon folyamatosan lakott, hogy otthon tartózkodunk. Kérjük meg a szomszédot, barátot, takarítsa el a havat a házunk elől, ürítse ki a postaládát, kapcsolja fel a villany, vagy akár húzza fel a redőnyt.

– A riasztó, kamera elrettentheti a betörőket.

– A minőségi biztonsági zárak, megfelelő védelmet nyújthatnak az illetéktelen behatolókkal szemben.

 

Az alábbi kérdések csak pár percet vesznek igénybe:

– Becsukta az ablakot?

– Bezárta a bejárati ajtót?

– Bekapcsolta a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközeit?

– Ellenőrizte-e, hogy bezáródott-e a kapu, garázsajtó?

– Tájékoztatta közeli hozzátartozóját vagy megbízható ismerősét, hogy hosszabb időre elutazik?

– Gondoskodott postaládája rendszeres kiürítéséről?

– Kikapcsolta a csengőt?

 

Amennyiben betörést észlelt lakóotthonában, lehetőség szerint ne változtasson semmit a helyszínen, ne kezdjen el takarítani, mivel ezzel a nyomok rögzítését akadályozza meg. Haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 107, vagy 112 ingyenes hívószámokon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.