Sztrájkolnak az önkormányzati dolgozók Budaörsön is

(Budaörs, 2018. január 13. – Budaörsi Infó) Kilencvennyolc önkormányzati hivatal 6854 dolgozója, közöttük Budaörs Város Önkormányzata is csatlakozott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által, az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében meghirdetett sztrájkhoz, amit 2018. január 12-ére és január 15-ére hirdettek.  

 

 

Az MKKSZ elnöke, Boros Péterné elmondta, a Magyarországon dolgozó 17 ezer önkormányzati köztisztviselő mintegy 40 százaléka csatlakozott a felhíváshoz.

Az MKSZ levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek is, amelyben részletezik, hogy az önkormányzati dolgozók döntő többsége “nettó 100-200 ezer forintot keres”, és méltányos béremelést várnak.

Ebben a levélben hangsúlyozták, hogy az önkormányzatok képtelenek ellátni alapfeladataikat, a köztisztviselők elhagyják a pályát “az alacsony bérek és a bizonytalannak vélt jövő miatt”.

 

varoshaza2_budaors_este_2017jun

 

Az biztos, hogy hétfőn nehéz lesz az ügyintézés Magyarországon, ugyanis ahol sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, ott csak a legsürgősebb, halaszthatatlan ügyeket fogják elintézni.

Két kivétel van az országban, hívja fel a figyelmet az ATV, két megyeszékhelyen, Kaposváron és Székesfehérváron minden a megszokott lesz.

 

Budaörsön pénteken 12-14 óráig volt sztrájk (olyan módon, hogy nem akadályozta a hivatali ügyintézési menetet), hétfőn pedig 8-tól délig lesz előreláthatólag. 

 

 

(Budaörsi Infó/propeller.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.