A versenyhivatal ötleteket ad a Közbeszerzési Hatóság mobil alkalmazásán

A Gazdasági Versenyhivatal (GHV) szerdától egy éven át ötleteket ad a kartellek kockázataival kapcsolatban a közbeszerzést kiíróknak és az ajánlattevőknek a Közbeszerzési Hatóság (KH) “Napi közbeszerzés” elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásán – közölte a GVH az MTI-vel.

 

A Napi közbeszerzés hírcsatornán a KH naponta frissülő tudnivalókkal látja el a közbeszerzések iránt érdeklődőket. Indulása, 2017. május 9. óta az ingyenes alkalmazást már több mint 4000 felhasználó töltötte le – tették hozzá.

A versenyhivatal ezentúl a közlemény szerint a “Napi tipp” menüponton keresztül ad ötleteket az érdeklődőknek heti rendszerességgel. Ezek kidolgozásakor a GVH “Kartellgyanús közbeszerzés?” és a “Hogyan maradjon tiszta?” elnevezésű füzetére támaszkodnak. Az előbbi az ajánlatkérőknek segít a kartellek felismerésében, az utóbbi pedig az ajánlattevő kis- és középvállalkozásoknak a közbeszerzési kartellezés elkerülésében. A két kiadvány a “Napi jó gyakorlat” menüpontban is elérhető – ismertetik.

A KH más hatóságok számára is lehetőséget ad arra, hogy a közbeszerzési szakmát támogató tartalmakat tehessenek közzé hírcsatornáján keresztül – tájékoztat a közlemény.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.