A budaörsi rendőrök kóbor ebet juttattak vissza gazdájához

(Budaörs, 2017. december 27. – Budaörsi Infó) A budaörsi rendőrök segítségével visszakerült gazdájához a pórul járt eb. Zizi közel két hétig kóborolt.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság járőre figyelt fel egy magányosan sétáló, riadt kutyára 2017. december 26-án délelőtt az igen forgalmas, 1-es számú főút mentén.

A kutya a járműforgalommal szemben baktatott az úton, fennállt a veszélye, hogy elüti egy autó. A rendőrök a láthatóan kimerült állat segítségére siettek, amely némi kérlelést követően egy közeli utcában bevárta őket, hagyta, hogy nyakörvébe rögtönzött pórázt fűzzenek, a részére felkínált vizet elfogadta.

A járőrök az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete képviselőjének közreműködésével a kutyát menhelyre szállították, ahol a beültetett mikrochip segítségével azonosító adatai és gazdájának adatai is megállapítást nyertek.

 

budaorsi_rendorok2_kobor_kutya_2017dec26

 

A kutya gazdája kiértesítését követően átvette kedvencét a rendőröktől, és azt is elmondta, hogy a szökevény eb közel két hete, egy séta alkalmával veszett el, azóta hiába keresték, nem találták sehol.

 

(Budaörsi Infó / fotók, forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.