Versenyek versenye – Nem jutottak a négy közé a Top 12 bajnokai

A szerdán zárult Top 12-bajnokság győztesei – Szita Márton és Nagyváradi Mercédesz – nem jutottak be a legjobb négy közé a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáján, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló Versenyek versenyén.

 

A celldömölkiek játékosa, Szita szombat délelőtt megnyerte a csoportját, így egyből a negyeddöntőbe került, ott azonban 4-3-ra kikapott klubtársától, Kriston Dánieltől. Utóbbi a Borussia Dortmundban légióskodó Majoros Bencével küzd meg a vasárnapi elődöntőben, míg a másik ágon Ecseki Nándor (TTC Ober-Erlenbach, német)-Fazekas Péter (Celldömölk) párharcra kerül sor.

A nőknél Nagyváradi – miután délelőtt továbbjutáshoz segítette klubját, a Budaörsöt az ETTU Kupában – délután két győzelemmel az élen végzett a csoportjában, de a legjobb nyolc között 4-1-re kikapott az Erdért SE-t képviselő Ambrus Krisztinától. Itt még két szekszárdi játékos, Madarász Dóra és Imre Leila, valamint Fehér Orsolya (Statisztika) került az elődöntőbe. A fináléba jutásért Madarász-Ambrus és Fehér-Imre csatákra kerül sor.

A Berczik Zoltán emlékére kiírt viadalon tízmillió forint talál gazdára.

A tornán azok indulhattak, akik az idei ötből legalább három ranglistaversenyen részt vettek, és az öt versenyből a legjobb négy – vagy három – eredményük alapján a férfiaknál bekerültek a legjobb 16, nőknél a legjobb 12 közé.

A férfiaknál négy négyfős, a nőknél négy háromfős csoportba sorsolták a játékosokat, előbbi mezőnyben a csoportgyőztesek automatikusan továbbjutottak, a második és harmadik helyezettek pedig bejátszottak a legjobb nyolc közé. A nőknél az első két helyezettek kerültek a negyeddöntőbe.

Minden helyet eldöntenek, és a végső győztes – mindkét nemnél – egymillió forintot nyer. A nőknél a 12. 140 ezerrel, a férfiaknál a 16. 100 ezerrel gazdagodik.

A Versenyek versenyére a belépés ingyenes, a játék vasárnap is 10 órakor kezdődik, a délutáni program – az eldöntőkkel és döntőkkel – 15.30-tól rajtol. mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.