Országos élelmiszergyűjtés a Vöröskeresztnél – Budaörsi családoknak is segítenek

(Budaörs, 2017. december 16. – Budaörsi Infó) Kétnapos élelmiszergyűjtést szervezett a Magyar Vöröskereszt december 8-án és 9-én a Tesco 111 hipermarketében. A cél minimum 50 ezer kilogramm összegyűjtése volt, mely mintegy 10 ezer családnak jelent segítséget. Budaörsön 2017. december 14-én adták át a rászoruló családok számára az élelmiszer csomagokat.

 

 

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1359-es adomány vonalán is várja az adományokat. A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért.

A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

 

voroskeresztadomany_17_12 (3)

 

Idén a fővárosi Fogaras úti Tescoban segítettek a legtöbben. Több mint 64 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt kétnapos adománygyűjtése nyomán.

 

voroskeresztadomany_17_12 (2)

 

Természetesen Budaörsre is jutott az adományból. Az adományok átadásánál már a helyi Vöröskereszt új munkatársa Földvári-Nagy Éva is segédkezett. Hamarosan a helyi szervezet jövőbeli terveiről is olvashatnak hírportálunkon.

 

voroskeresztadomany_17_12 (5)

Földvári-Nagy Éva

 

A legtöbben lisztet, olajat, cukrot, rizst és konzervet tettek pluszba a kosaraikba és adták oda a vöröskeresztes önkénteseknek.

Idén sokan példamutatóan vettek részt az gyűjtésben, így például a Budapest Bécsi úti Tescoban egy adományozó 15 családnak elegendő élelmiszert adományozott, Dabason egy hátrányos helyzetű család gyermekeinek felajánlottak egy ünnepi ebédmeghívást. Salgótarjánban pedig volt olyan adományozónk, aki tavaly még segítségre szorult, de most, hogy talált munkát viszonozta a Vöröskereszt segítségét.

Az adományok nagy része még az ünnepek előtt eljut a rászoruló családokhoz a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetein keresztül.

 

voroskeresztadomany_17_12 (4)

 

voroskeresztadomany_17_12 (1)

 

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a szervezetünk téli krízis időszakban végzett munkáját.

 

voroskeresztadomany_17_12 (6)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.