A szülők túlnyomó többsége nem szabályozza gyereke médiafogyasztását

A szülők túlnyomó többsége semmilyen eszközzel sem szabályozza gyereke médiafogyasztását annak ellenére, hogy már sok hat év alatti gyereknek is van saját televíziója, számítógépe – derül ki a Kutatópont Kft. gyerekek médiahasználatát vizsgáló kutatásából.

 

A 20 év alatti fiatalok több mint harmadának van saját televíziója, 43 százalékuknak saját számítógépe vagy laptopja, 73 százalékuknak pedig tabletje. A hat év alatti gyermekek 15 százaléka televízióval, 39-39 százaléka pedig laptoppal vagy számítógéppel, illetve tablettel rendelkezik.

A felmérésből kiderül, hogy a szülők mindössze 13 százaléka szabályozza valamilyen módon a televíziós és internetes felületeken megjelenő tartalmakat, és csak 10 százalékuk gondolkodott ezek kipróbálásán. A legelővigyázatosabbak a 7-13 éves gyermekek szülei, 19 százalékuk használ tartalomblokkoló eszközöket, 19 százalékuk pedig fontolóra vette ezek alkalmazását.

A Kutatópont Kft., amely a Nézőpont csoport tagja, 2017. harmadik negyedévében kétezer ember megkérdezésével végezte felmérését.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.