A budaörsi zeneiskola jubileumi rendezvénye – Élje át a zene élményét

(Budaörs, 2017. november 23. – Budaörsi Infó) Egy egyedülálló esemény színhelye lesz Budaörs a hétvégén. A Leopold Mozart Zeneiskola alapításának 25-dik évfordulója alkalmából programsorozatot szerveztek, amelynek egyik állomása a zeneélmény felfedezése lesz. A belépés díjtalan, a jókedv garantált!

 

 

A nagy sikerű, korhatár nélküli zenefelfedező kalandtúra és élménynap, tavaly novemberben debütált a Városházán, idén új meglepetésekkel és különlegességekkel, valamint új formában várja a családokat, pedagógusokat, gyermekeket, fejlesztő területen tevékenykedő szakembereket.

 

zenenap_gandharvak-5

 

A november 25-én 10 órakor startoló NovArt Túra családi és szakmai nap idén a rendezvény fő törekvéseiről kapta elnevezését: a játék és a művészetek új(ra) felfedezéséről, valamint az értékátadás lehetőségeiről. Az értékek korok közti továbbadását ugyanis sokan művészetnek tekintik.

A név ugyanakkor az ötletgazda Novák Anikóra is utal, aki zeneszerző, karnagy, előadóművész, tanár, nyelvész, népzenekutató és szabadidő-szervező egy személyben. A mindennapi zeneöröm és a zeneművészet új-régi útjait, valamint közös vonásait felvonultató esemény sokéves együttműködésre mutat rá professzionista művészek, a helyszínt adó Városi Ifjúsági Klub és az idén jubiláló helyi zeneiskola között.

A tartalmas és magas szakmai színvonalú rendezvény túravezetői Anikó mellett a SHINE és a Gandharvák tagjai, a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola tanárai, valamint olyan meglepetésvendégek, mint a sokoldalú Cseke Szabolcs.

Novák Anikó a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a kalandtúra részeként zeneélmény játéksor, különleges hangszerek, önismereti és önfejlesztő zenei állomás, bátorságpróbák, gondolkoztató játékok, tanácsadási lehetőség, kézügyesség- és emlékezetfejlesztők, szociális, kommunikációs és rögtönzés játékok, továbbá a már jól ismert mesesarok és tudománytár várják a látogatókat.

 

zenenap_gandharvak-7

 

“A Zene Zeg-Zugok mellett újdonság lesz egy a szülők, szakemberek, pedagógusok és érdeklődők számára szóló állomás: Lehetőségek lánca a legjobbra címmel, a zenetanulás tradicionális és legmodernebb megközelítéseiről, közös vonásairól, mindennapi kérdéseiről és csodáiról. Minden korosztályt vár viszont az Élménykoncert a túravezető zenekarok előadásában.

Az interaktivitás, az alkotás, a játék és a szépség minden állomáson jelen lesz. Az egyik csúcspont várhatóan a zenei tér- és időugrás lesz, egy korok és népek táncaiba bepillantást adó tanítás és rövid táncház élő zenére, művészek és tizenéves kortárs segítők közreműködésével. Hasonló népszerűségre számít Cseke Szabolcs állomása és meglepetései.”

 

zenenap_gandharvak-8

 

A szemlélődő, vagy aktív szándékkal egyaránt felkereshető, közös zene, tánc és ének lehetőségeit hordozó túrát idén alsó tagozatos gyermekek és családjaik, valamint zenei és fejlesztő területeken működő pedagógusok részére tervezték a szervezők.

Novák Anikó elmondás szerint az örömforrás és a feltöltő kikapcsolódás mellett közösségépítő és közönségnevelő szerepet is betöltő foglalkozás-sor tapasztalat és élmény alapú, emellett képességfelmérő, diagnosztikai, valamint terápiás szereppel is bír, teret adva a kreatív szabad foglalkozásnak is.

 

zenenap_gandharvak-2

 

“A zene transzferhatásai, valamint egyedülálló hatása a jobb és bal agyfélteke működésére és ezek összekapcsolására közismert.

Aki pedig további izgalmakra vágyik, az sem csalódik, hiszen nem maradnak el a nyeremények sem.”

 

Az esemény díjmentes, a Leopold Mozart Zeneiskola 25. jubileumi rendezvénysorozatának része.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.