Ingyenes elsősegély előadást tartottak Budaörsön

(Budaörs, 2017. november 7. – Budaörsi Infó) 2017. november 6-án ingyenes elsősegélynyújtó előadás volt Budaörsön a Szent Benedek Iskolában. Az előadásról élőben jelentkeztünk közösségi oldalunkon keresztül.

 

 

Az előadást Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője tartotta. A téma a túlélési lánc bemutatása és gyakorlása volt.

 

elsosegelyeloadas17_11_06_10

 

A jelenlévők megismerhették, hogy mit kell tenniük abban az esetben, ha egy magatehetetlen testtel találkoznak, hogy miként tudnak neki segítséget nyújtani.

 

elsosegelyeloadas17_11_06_8

 

Először a diákoknak tartott bemutatót az állomásvezető, majd pedig az idősebb korosztály próbálhatta ki, hogy hogyan kell ambubabán újraélesztést alkalmazni.

 

elsosegelyeloadas17_11_06_3

 

Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt önkéntese az alapszintű újraélesztés BLS és AED folyamat ábráját mutatta be az érdeklődőknek, ezzel is megerősítve az előtte elhangzott előadás témáját.

 

elsosegelyeloadas17_11_06_11

 

elsosegely_ujraelesztes_folyamat_bls_aed

 

elsosegelyeloadas17_11_06_6

 

Majd Csecsemő- és kisgyermekgondozás címmel Pappné Máté Mariann előadását hallgathatták meg a leendő édesanyák, édesapák, nagyik, nagynénik és testvérek.

 

elsosegelyeloadas17_11_06_2

 

Az előadásról mindenki emléklappal és remélhetőleg használható tudással távozott, amit bízzunk benne, hogy nem kell használniuk a közeljövőben.

Nagy Gábor előadásáról élőben bejelentkeztünk, nézzék meg az eseményen készült videónkat. (A felvétel csak az előadás egy részletét tartalmazza!)

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.