Budaörsön befogadnák a II. János Pál pápa szobráról eltávolításra ítélt keresztet

(Budaörs, 2017. november 3. – Budaörsi Infó) A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez.

 

A tárcavezető jelezte, hogy a párizsi nagykövetségen keresztül megkeresték a bretagne-i kisváros önkormányzatát, választ azonban egyelőre nem kaptak tőlük. Hozzátette: a keresztet a budaörsi Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola fogadná be.

 

Czuczor Gergely a Szent Benedek Iskola igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy lát arra reális esélyt, hogy Budaörsre kerülhessen a kereszt.

“Franciaország legkatolikusabb vidékéről beszélünk. A helyiek remélem mindent el fognak követni a szobor és a kereszt védelmében.

Ez többről szól, mint egy műalkotás befogadásáról. Itt az európai kultúra alapjainak felvállalásáról is szó van.

Mi az ezerötszáz éves keresztény Európát féltjük ettől a francia államtanácsi döntéstől. Többen úgy látjuk, hogy nem egy elszigetelt jelenségről, hanem a hitünk ellen irányuló csöndes, lassan mérgező folyamatról van szó.”

 

Budaörsön szeretnék felállítani a keresztet “egy olyan helyen, ahol a Szent Benedek Iskola diákjai és a budaörsi hívek minden nap felnézhetnek rá és imádkozhatnak előtte Krisztushoz és Szent II. János Pál pápához.”

 

Szijjártó Péter külügyminiszter nem kívánta kommentálni a kereszt eltávolítását elrendelő államtanácsi döntést, de úgy fogalmazott, hogy Európa jövője szempontjából “elképesztően káros” minden olyan döntés, amely képmutató módon a toleranciára hivatkozva a kereszténység visszaszorítására irányul, és keresztény szimbólumok eltávolítását rendeli el.

A miniszter szerint ellentétes Európa érdekeivel a kereszténység visszaszorítását célzó “elképesztő önfeladás”. Az ilyen lépések – mint fogalmazott – a kontinens civilizációjának és kultúrájának felszámolására tett intézkedéseknek tekintendők.

 

(Budaörsi Infó/kormany.hu/777blog.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.