Metrófelújítás – A Nyugati téren és a Népligetnél is változik a forgalmi rend

A 3-as metró novemberben induló felújításának előkészítése miatt változik a forgalmi rend vasárnaptól a Nyugati téren és a Népligetnél – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

 

Vasárnaptól a Nyugati téren nem lehet balra kanyarodni a Bajcsy-Zsilinszky útról a Nagykörútra és a Nagykörútról a Bajcsy-Zsilinszky útra sem. A Nyugati téren azért vezetik be a korlátozást, mert a metrópótló autóbuszok nem a felüljárón, hanem azzal párhuzamosan, a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek majd.

Egy szakaszon a buszok az Üllői út helyett a Népligeten keresztül járnak, ezért az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál új jelzőlámpás csomópontot építenek ki, a Hazslinszky Frigyes sétánynál pedig új gyalogátkelőhelyek épülnek.

Mindezek a változások a metróvonal északi szakasza felújításának teljes ideje alatt, várhatóan egy évig érvényben lesznek.

A metrópótló buszok a megállókhoz legközelebbi, más buszok által használt megállókban állnak majd meg.

Ezen a vasárnapon üzemkezdettől körülbelül reggel 8 óráig az 3-as metró egyáltalán nem jár majd, pótlóbusz viszi az utasokat a teljes vonalon.

A 3-as metró északi szakaszának felújítási munkálatai november elején indulnak és várhatóan egy évig tartanak. Ebben az időszakban a 3-as metró a reggeli üzemkezdettől estig a Lehel térig közlekedik, esténként és hétvégén pedig a teljes vonalon pótlóbusz szállítja az utasokat. A metrófelújítás idején közúti forgalomkorlátozásokra is számítani kell az Árpád úton, a Váci út Árpád út és Lehel tér közötti szakaszán, a Lehel téren, és több helyen kanyarodási lehetőségek szűnnek meg. Az Árpád úton szakaszosan, a Váci út érintett szakaszán pedig végig buszsávokat jelölnek ki mindkét irányba, a gépkocsival közlekedők ezért az eddigi irányonként három sáv helyett csak kettőt vehetnek igénybe.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.