Megnyílt az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár

Huszonnégy ország 120 kiállítójának munkáit vonultatja fel az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár, amely csütörtök este nyílt meg a Millenáris Parkban.

 

A vásár a kiállító művészek rangjának köszönhetően mára kulturális fókuszponttá vált Európában, így már nemcsak egy a nemzetközi megjelenési lehetőségek között, hanem a legfontosabb a kulturális szcéna meghatározó szereplőinek – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Izrael idei díszvendégségéről a miniszter megjegyezte: “Izrael a világ minden országa számára példa lehet a képzőművészetek területén is. Így biztos vagyok abban, hogy világhírű alkotóik Magyarországon is értő közönségre találnak majd”.

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy Budapest minél fontosabb szerepet töltsön be Európa kulturális és művészeti életében.

Kiemelte: a kiállítás nem csak azért különleges, mert összehozza a művészeket és a művészet iránt érdeklődő közösséget, de a fiatal generáció képviselőinek is bemutatkozási lehetőséget ad. Ennek egyik részeként a rendezvényen adták át a Budapest a fiatal tehetségekért díjat, amelyet ebben az évben Kocsis Barbara, a Képzőművészeti Egyetem szobrász hallgatója és Szalay Krisztina, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus hallgatója vehetett át.

Ledényi Attila, az Art Market alapítója igazgatója hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek és munkájának köszönhetően idén rendkívüli kiállítói érdeklődést tapasztaltak, amely a minden korábbinál magasabb színvonalú nemzetközi figyelemből és vendégkörből is jól mérhető volt.

Elmondta, hogy a díszvendégként jelenlévő Izrael izgalmas és inspiráló művészetével és kultúrájával a közönség nem csak a vásár helyszínén, hanem Budapest számos kiállítóhelyén, koncerttermében, sőt közterein és éttermeiben is találkozhatnak majd.

A vasárnapig tartó vásáron a közönség négy kontinens több mint 500 művészének több ezer alkotását tekintheti meg.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.