Elkészült a Károly király utcai parkoló

(Budaörs, 2017. október 13. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a Károly király utcában új parkolót létesítenek. A munkálatok egy időre leálltak, viszont egy néhány hetes szünet után sikerült befejezni a projektet a szakembereknek. 

 

 

A Károly király utca 2-4. mellett 6 db férőhelyes párhuzamos parkoló épült. Közforgalmú parkolókat hoztak létre, azaz bárki igénybe veheti, és a tegnapi napon már éltek is ezzel a lehetőséggel az autósok.

 

karolykiralyutcaiparkolo17_12_2

 

A parkolóhelyek Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A VÁRAKOZÁSI TERÜLET HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ többször módosított 46/2014.(XII.18.) önkormányzati rendelete által kijelölt korlátozott idejű várakozási övezeten belül épültek meg, ezért a rendelet szerint ott munkanapokon, a 8 óra és 12 óra közötti időszakban a várakozás maximálisan 2 óra lehet.

 

parkolo_ora

 

A munkálatok augusztusban sajnos elakadtak a Károly király utcában, mert kiderült, hogy a talajban lévő csapadékcsatorna állapota kritikán aluli volt.

 

karolykiralyutcaparkolo (1)

 

A szakemberek szeptember első hetében ismét munkához láttak, így a Károly király utca körforgalom utáni szakaszon lassú volt a forgalom.

2017. október 12-én a közlekedők végre birtokba vehették a parkolóhelyeket.

A félpályás útlezárás megszűnt, a forgalom az utcában már zavartalan.

 

karolykiralyutcaiparkolo17_12

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

Megakadt a Károly király utcai parkoló kivitelezése

Augusztus végére ígérik a Károly király utcai új parkolók befejezését

Folytatódik a Károly király utcai parkoló kivitelezése

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.