Ülésezett a képviselő-testület – Az UNICEF Gyerekbarát Település címet adományozott Budaörsnek

(Budaörs, 2017. október 12. – Budaörsi Infó) Két napirendi pontot tárgyalt 2017. október 11-én tartott rendkívüli ülésén Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete, emellett tájékoztatást kaptak a megjelentek a magyar állam ellen indított per másodfokú tárgyalásának eredményéről.

 

 

Wittinghoff Tamás polgármester napirend előtt bejelentette, hogy az UNICEF idén Gyerekbarát Település címet adományozott Budaörsnek, aminek október 26-án lesz az átadása.
Másrészt ismertette, hogy október 10-én volt a Magyar Állam elleni per másodfokú tárgyalása, amelyben az állam által törvénytelenül és jogtalanul Budaörstől elvett 2,1 milliárd forintot próbálja bírósági úton visszaszerezni a város – első fokon úgy tűnt, hogy sikerrel.

A Fővárosi Ítélőtábla azonban másodfokon elutasította a Budaörsi Önkormányzat keresetét, ezzel a kártérítési per jogerősen lezárult. Az ítélőtábla nem vizsgálta Budaörs érveit, azzal zárta le a pert, hogy csak az Alkotmánybíróság mondhatja ki, ha az állam alaptörvény-ellenes, vagy önkormányzati törvénnyel ütköző jogszabályt alkotott. Ez viszont egy jogi paradoxon, mivel az önkormányzatnak nincs arra hatása, hogy az Alkotmánybíróság elindítja-e az eljárást, vagy éppenséggel mikor dönt egy adott kérdésben. Vagyis a polgári peres eljárásban olyan feltételt szabott a bíróság, amely nem teljesíthető, s amely a jogszabályokból nem olvasható ki. Az önkormányzat felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. (A részleteket lásd külön cikkünkben.)

Ezt követően Stift Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kapott szót napirend előtt. A képviselő elmondta, hogy 2017. október 14-én, szombaton, 9 órától tartják idén a Városi Sportnapot, nyolc sportágban, négy helyszínen.
 
Császárné Kollár Tímea (Jobbik) az Ébner György utca ismételt kétirányúsítását kérte Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezetőtől, mivel megszűnt annak oka, ami miatt annak idején az egyirányúsításra szükség volt.

A felszólalások után rátért a testület arra a napirendi pontra, ami miatt a rendkívüli ülést össze kellett hívni, ez pedig a BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás között létrejövő alvállalkozói szerződés jóváhagyása volt, a szemétszállítás zökkenőmentes biztosítása érdekében.

Végezetül hozzájárultak a képviselők, hogy a Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesülete székhelyként használhassa a Templom tér 12. szám alatti épületet, ahol a BABtér működik.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.