A hónap tehetsége: Soproni Kiss Sándor

(Budaörs, 2017. október 7.  – Budaörsi Infó) 2017. október 6-án nyílt meg a Városi Ifjúsági Klubban Soproni Kiss Sándor festőművész kiállítása. Az alkotások egy hónapon keresztül megtekinthetőek. 

 

 

Soproni Kiss Sándor festményeit a WANTED tehetségkutató sorozat keretén belül mutatták be Budaörsön. A budaörsi tárlat megnyitóján akciófestésre is sor került.

 

ifjusagiklub17_10_06_kisssandor3

 

Cseke Szabolcs hangdrum-művész mindehhez jó hangulatot varázsolt.

 

ifjusagiklub17_10_06_kisssandor25

 

Soproni Kiss Sándor a Budaörsi Infónak elmondta, hogy élt kisvárosban, nagyvárosban, falun és tanyán, de személy szerint a kisvárosi léthez vonzódik.

 

“Oroszlányon születtem 1973-ban, majd négy éves koromtól életem ifjúkorát Sopronban töltöttem.

Sopronhoz köthető a kezdet, mely a mai napig kedvenc témáim között szerepel. Itt tanultam meg az akvarellezés és a hagyományos festészet alapjait.

Mesterem ekkor Magyarné Derszib Etelka volt. A főiskola elvégzése után itt kezdem tanítani, mint rajz-történelem tanár. Megnősültem, így kerültem Székesfehérvárra, itt született első gyermekem: Dániel.

 

ifjusagiklub17_10_06_kisssandor4

 

Számos kiállításom volt a városban és környékén, de távolabbi városokban is, mint pl. Pécs, Tamási, Eisenstadt (Kismarton), a karintiai Wolfsberg, Budapesten is több alkalommal.

Ebben az időszakban is folytatódott a vándorművész életmódom, festészettel és belsőépítészettel foglalkoztam szerte az országban. Kipróbáltam a természetközeli életmódot is, éltem Csákváron és Vértesbogláron, onnan kerültem 2012-ben Budafok-Téténybe, ahol megszületett második gyermekem: Zsófia.

De itt született meg még egy meghatározó dolog, mégpedig az a szemléletmód, stílus, amire azt mondhatom, hogy megtaláltam valamit, ami én vagyok. Mindemellett nagyon szeretem a hagyományosnak mondható akvarelleket, ezek városok, tájak, portrék.

Úgy gondolom, vannak élhető és létidegen dolgok, terek. Korunkban kevés az, ami harmonikus, de fellelhető, elsajátítható. Ma már nehéz beleszületni, de a vágy ezek után mindenkiben ott él. Elmúlt korok még meglévő emlékei felgyorsult világunkban valóságos kincsek, harmonikus, élhető formák.

Úgy is mondhatnánk eredet, létünk gyökere,- ugyanakkor játék. Kiszámíthatatlan, görbe, játékos, életszerű – és így is jó. Ilyen egy kisváros, vagy egy kisgyerek, egy vers…

Jelenleg ez áll érdeklődésem középpontjában, erről próbálok mesélni színekkel, formákkal, hangulatokkal, vagy akár ellentétekkel.”

 

 

ifjusagiklub17_10_06_kisssandor2

 

Soproni Kiss Sándor képeit egy hónapon át tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.