„Miből élünk?” – KSH-adatfelvétel Budaörsön

(Budaörs, 2017. október 5. – Budaörsi Infó) A Központi Statisztikai Hivatal „Miből élünk?” címmel adatfelvételt hajt végre a háztartások életkörülményeinek feltárása érdekében 2017. december 15-éig. A Magyarországon felkeresendő 15 ezer háztartást véletlenszerűen választották ki, az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli, és a kérdőív interneten keresztül is kitölthető.

 

 

A kapott adatok alapján képet alkothatnak a háztartások gazdasági helyzetéről, jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának okáról és mértékéről.

A KSH 2014 után második alkalommal hajtja végre ezt a felmérést, amely az Európai Központi Bank irányításával, harmonizált módszertan és kérdőív alapján zajlik. Az adatfelvételben az Európai Unió 20 tagországa vesz részt, ami lehetővé teszi az eredmények nemzetközi összehasonlítását.

Az európai felméréssel kapcsolatos részletes információk az Európai Központi Bank  internetes oldalán találhatók. A 2014-ben végrehajtott felmérés adatai a KSH honlapján tekinthetők meg.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer háztartás kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

 

A lakosság kétféle módon válaszolhatja meg a kérdőívet:

1. Lehetőség van a kérdőívet elektronikus úton, Interneten kitölteni, 2017. október 2 – 31. között.  A kérdőív a https://mibolelunk.ksh.hu oldalon érhető el. Az internetes kitöltők között összesen 8 darab táblagépet sorsolnak ki.

2. Ha a személyes interjú választják, akkor a kérdezők 2017. október 2. és 2017. december 15. között fogja a háztartásokat felkeresni. A válaszadók 1 000 Ft összegű vásárlási utalványt kapnak ajándékba, valamint közöttük összesen 5 darab táblagépet sorsolnak ki.
Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közli, illetve egyedi azonosításra alkalmatlan módon bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 80 200 766 ingyenes zöldszámon adnak további felvilágosítást, valamint fordulhatnak az önkormányzathoz a mibolelunk@ksh.hu e-mail címen is.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a https://mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.