Drága a taxizás Budaörsről a repülőtérre – Taxi helyett ötletek

(Budaörs, 2017. október 1. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Budapesten sikerült elérni a taxisoknak, hogy a leghalványabb verseny se legyen a szolgáltatók között, hanem egységesen nagyon drágán tudjanak szállítani utasokat.

 

 

Ennek megfelelően egy ferihegyi reptérre vezető út minimum 9.000-10.000 Ft Budaörsről és ugyanennyi vissza is. (Ha budaörsi taxival megyek, akkor is 8.000 Ft az út. Ők is utána emeltek, hogy a budapesti taxisok árai elszálltak. Megtehették, bolondok lettek volna nem emelni.)

Már régóta zavart, hogy ennyire drága lett egy-egy reptéri út és mivel hajnalban két kisgyerekkel és három bőrönddel a BKV nem megoldás, ezért kerestem másik lehetőséget.

A mindenféle fekete fuvarozóra nem akartam bízni, hogy kiérünk-e időben, ezért eszembe jutott, hogy mostantól saját autóval megyünk.

Mióta megnyitották a reptér saját parkolóit, már 300-400 méterre is egész normális áron lehet parkolni és végig fedett folyosó visz a reptérre.

 

reptertaxi

 

Sajnos szeptember 7-től a reptér felemelte a parkolódíjakat úgy 15%-kal (holt szezonban drágább lett???), de szerencsére a Wizzair oldalán még lehet olcsóbban parkolóhelyet vásárolni. Egy hét a Holiday Parkingban 7.500 Ft, a Liteban 6.600 Ft. 15 nap pedig csak 11.900 és 10.000 Ft.

Ehhez jön még nekünk cirka 1.700 Ft benzinpénz oda-vissza és a rövid séta. De így is feleannyiból megúszok egy hetes parkolást, mint eddig a taxiköltség volt. S ez a parkoló közel van, nem úgy mint a többi parkoló, hogy majd kisbusszal jönnek érted valamikor, hogy elvigyenek a kilométerekre lévő parkolóba, ráadásul nagyjából ugyanennyibe is kerülnek.

(Ezt nem azért csinálom, mert nem tudnék kifizetni még 8 000 forintot taxira. Hanem mert nem akarok egy árkartellt támogatni. Ahogy a reptérre is beviszek üres palackot és ott töltöm meg vízzel, csak azért sem veszek ötszáz forintért fél liter ásványvizet, miután a biztonsági ellenőrzésnél elvették tőlem az összes vizet, mert nettó rablásnak érzem azt is. Ha már elveszik az összes vizet mindenkitől, tegyenek ki a váróba ingyen tartályokat és ne húzzák le az embereket még utána.)

Amit még valamiért sokan nem tudnak, már nagyon sok éve van egy Spar üzlet a reptéren. Talán azért nem ismerik, mert az érkezési szinten van, ahová kevesen mennek le indulás előtt. Az árai Spar árak, vagyis nyugodtan vehetsz ott szendvicseket, kávét és minden mást, nem kell tíz perccel később aranyáron megvenned az ételt a reptéri váróban.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.