A legkiemelkedőbb asztalitenisz sikereket díjazták Budaörsön

(Budaörs, 2017. szeptember 24. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club vezetése az Asztalitenisz Szakosztályt támogató partnerek és városvezetők jelenlétében díjátadó ünnepséget tartott.

 

 

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere, Bíró Gyula, Budaörs Város alpolgármestere, Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója és Németh Pál, a 2i Kft. társtulajdonosa.

 

sport

 

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke beszédében kiemelte, hogy az elért eredmények sportemberek sok éves, több esetben több mint tíz éves munkájának gyümölcse, olyan sportolóké és sportszakembereké, akik erősen kötődnek Budaörshöz és a Budaörsi Sport Clubhoz.

Az Asztalitenisz Szakosztály olyan évet zárt ahol minden korosztály tekintetében születtek hazai és nemzetközi sikerek is. Az utánpótlás tagjai boldogan vehették át a megyei csapatbajnoki aranyérmüket.

A női csapat zsinórban nyolcadik alkalommal lett érmes az Extra Ligában, negyeddöntőig jutott az ETTU Kupában és bronzérmet szerzett a Nemzetközi Szuperligában, ezzel 2013 után újra nemzetközi kupa dobogójára állhatott, a női csapat a szuperliga érmeket kapta meg az ünnepség keretében.

Pergel Szandra a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett a felnőtt Világbajnokságnak és a Felnőtt Európa-bajnokságnak is, ahol párosban az egyetlen magyar érmet szerezte meg. Szandra az Európa-bajnoki érem okán vehetett át díjat az egyesülettől.

 

sport3

 

Az utánpótlás Európa-bajnokság is bravúros budaörsi sikert hozott, hiszen a saját nevelésű sportoló Nagy Norbert ifjúsági párosban bronzérmet szerzett.

Ackermann Erika, aki amellett, hogy a szakosztályban is edzője Norbinak a portugáliai Európa-bajnokságon az ifjúsági válogatott edzőjeként is részese volt a sikernek. Mindkettőjüket díjazták a nemzetközi siker kapcsán. Végül, de nem utolsósorban a férficsapat tagjának, a több mint húsz éve Budaörsön pingpongozó Dohnál Gábor veterán Európa-bajnoki érmét ünnepelték közösen.

 

sport2

 

Büszkén mondhatjuk, hogy az egyetlen asztalitenisz szakosztály a budaörsi Magyarországon melynek sportolói érmet szereztek a legutóbbi felnőtt, utánpótlás és veterán Európa-bajnokságon is.

Szó esett az előttük álló szezonról is, mely kapcsán élre kívánkozik, hogy 2003 óta megszakítás nélkül 15. alkalommal képviselheti a női csapat Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot az Európai Asztalitenisz Szövetség legrangosabb kupájában.

 

sport4

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.